AlegeriLocale2020/ Arafat - Hotărâre CNSU: Cartea de identitate introdusă de alegător în sistemul informatic

AlegeriLocale2020/ Arafat - Hotărâre CNSU: Cartea de identitate introdusă de alegător în sistemul informatic

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune ca, în campania electorală pentru alegerile locale, să fie permise demonstraţiile în limita a 100 de persoane în spaţii deschise, respectând regulile sanitare, şi, totodată, ca alegătorii să îşi introducă singuri cartea de identitate în sistemul informatic pentru a vota, a anunţat, luni, secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

"La şedinţa CNSU, prin Hotărârea 45 din 2020, a fost propusă prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile. Totodată, au fost mai multe propuneri care se referă la trei aspecte şi anume: campania electorală, ziua votului, partea cu organizarea mitingurilor şi a demonstraţiilor. Deci s-a adăugat cuvântul demonstraţii, deci nu numai mitinguri electorale, se pot organiza şi demonstraţii, însă în limita regulilor care sunt stabilite pentru mitingurile electorale. Asta înseamnă 100 de persoane, respectând toate regulile care sunt impuse prin ordinul ministrului Sănătăţii şi ministerelor de resort, care sunt ordine comune. De subliniat că pe partea campaniei continuă regulile care în mare parte sunt cunoscute: numărul maxim rămâne la fel - 50 persoane în interior, 100 în exterior, portul măştii, triajul observaţional, dezinfecţia spaţiilor în care se derulează activităţile de zi, deci aspectele de igienă obligatorii care sunt stabilite prin ordin", a precizat Arafat, după şedinţa de Guvern.

El a menţionat că regulile la nivelul secţiilor de vot vor fi stabilite prin ordin de ministru.

"La nivelul secţiilor de vot regulile urmează să fie stabilite prin ordin al ministrului Sănătăţii, bineînţeles, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne şi cu avizul Autorităţii naţionale electorale - regulile care privesc accesul, aspectele care privesc modul în care se va desfăşura votul. Dau două, trei exemple: obligativitatea dezinfectării mâinilor la intrare în secţia de vot şi la ieşire din secţia de vot. Cartea de identitate va fi introdusă de alegător în sistemul informatic. Bineînţeles, va fi instruit cum să o facă. Doar la cei care au buletine vechi din hârtie, operatorul procesează buletinul cu dezinfectarea mâinilor înainte şi după ce manipulează buletinul", a explicat Raed Arafat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...