AlegeriLocale2020/Europarlamentarul Siegfried Mureşan: 145 proiecte europene pentru fonduri pe COVID-19, dar niciunul din Neamţ

AlegeriLocale2020/Europarlamentarul Siegfried Mureşan: 145 proiecte europene pentru fonduri pe COVID-19, dar niciunul din Neamţ

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, vicepreşedinte al PPE, a declarat, sâmbătă, la Piatra-Neamţ, că din România au fost depuse 145 de proiecte europene pentru atragerea de fonduri în lupta cu pandemia de COVID-19, dar niciunul din judeţul Neamţ.

"De când a început pandemia, criza generată de coronavirus, la nivel european am flexibilizat complet regulile pentru accesarea de fonduri europene. Banii au putut fi folosiţi anul acesta exact unde a fost nevoie şi în general pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de pandemie, inclusiv pentru achiziţia de măşti de protecţie, echipamente medicale, etc. În judeţele ţării s-au depus 145 de proiecte legate de sistemul sanitar pentru a obţine fonduri sanitare pe COVID-19. Deci 4 proiecte în medie pe judeţ, dar din judeţul Neamţ niciun proiect. Nimic privind utilare, modernizare, echipare a spitalelor din judeţul Neamţ", a declarat europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Vicepreşedintele PPE a adăugat că susţine candidatura lui Mugur Cozmanciuc la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ şi are încredere că acesta va accesa proiecte europene pentru dezvoltarea judeţului.

"În primul rând, primul pas pentru dezvoltarea Neamţului va fi infrastructura. Guvernul accelerează cele 3 autostrăzi care să lege Moldova de restul ţării. Preşedintele CJ Neamţ are prioritare 2 drumuri exprese: Piatra-Neamţ - Roman şi Piatra-Neamţ - Bacău. Acestea vor lega toate colţurile judeţului de restul ţării şi vor aduce investitori. A doua etapă cuprinde serviciile publice. Vom avea mai mulţi bani ca oricând pentru sistemul medical: construcţii de spitale, modernizări şi utilări de spitale, extinderi de spitale, dispensare. S-au obţinut aprobările de la Comisia Europeană aprobările pentru cele 3 spitale regionale: Iaşi, Cluj şi Craiova, proiecte blocate ani de zile de PSD. Sunt fonduri europene şi pentru construirea de noi spitale judeţene, inclusiv la Neamţ, aşa cum şi-a propus Mugur Cozmanciuc. De asemenea, punerea în valoare a patrimoniului istoric cultural spiritual al judeţului Neamţ, prin reabilitări şi modernizări a clădirilor de patrimoniu", a adăugat Siegfried Mureşan.

Vicepreşedintele PPE, europarlamentarul Siegfried Mureşan, se află sâmbătă în judeţul Neamţ pentru a participa la mai multe acţiuni de susţinere a candidaţilor PNL pentru alegerile locale. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”