AlegeriLocale22020/ Vaslui: Candidatul PNL la primăria Negreşti susţine că va fi redeschis spitalul din oraş

AlegeriLocale22020/ Vaslui: Candidatul PNL la primăria Negreşti susţine că va fi redeschis spitalul din oraş

Candidatul PNL la primăria oraşului Negreşti, Petru Cristinel Rusu, a afirmat, vineri, că a discutat cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, despre posibilitatea redeschiderii spitalului orăşenesc, închis în urmă cu nouă ani, în timpul guvernării Emil Boc.

Candidatul a postat pe pagina sa de socializare un mesaj potrivit căruia, în urma analizei făcute de Ministerul Sănătăţii, au fost identificaţi paşi concreţi pentru redeschiderea unităţii spitaliceşti.

"Au fost stabiliţi trei paşi de urmat. În perioada următoare DSP Vaslui va evalua clădirea spitalului din punct de vedere sanitar şi va solicita Ministerului Sănătăţii avizul de principiu pentru redeschidere. Primăria şi CL Negreşti vor depune către Ministerul Dezvoltării solicitarea de reparare şi igienizare a clădirii. În final, Ministerul Sănătăţii va emite avizul de funcţionare şi reînfiinţare a Spitalului Negreşti. Sunt paşi concreţi pe care îi vom face şi care în final vor duce la redeschiderea Spitalului Negreşti. În următoarele două săptămâni domnul ministru Nelu Tătaru va veni la Negreşti şi va întări această informaţie. Aveţi încredere! Vom arăta că se poate", a transmis Petru Cristinel Rusu.

Spitalul Orăşenesc Negreşti, care a avut arondaţi peste 10.000 de pacienţi, a fost închis în anul 2011, odată cu alte unităţi sanitare din ţară, cu toate că fusese modernizat şi dotat cu aparatură medicală performantă. Între timp, clădirea şi interioarele s-au deteriorate, iar o parte din aparatură şi instrumentar a ajuns neutilizabilă.

Autorităţile locale au anunţat în repetate rânduri că nu dispun de fonduri pentru a redeschide şi susţine spitalul şi au încercat, fără rezultat, mai multe variante de redeschidere a unităţii medicale, inclusiv colaborări cu Biserica Ortodoxă Română sau cu clinici private. AGERPRES

Sursa foto: Rusu Petru Cristinel/Facebook.com

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 Interesante amănunte...