AlegeriSUA: Trump anunţă că nu va participa la următoarea dezbatere

AlegeriSUA: Trump anunţă că nu va participa la următoarea dezbatere

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat că nu va participa la următoarea dezbatere cu candidatul democrat Joe Biden, după ce Comisia pentru dezbateri prezidenţiale care găzduieşte evenimentul a anunţat trecerea la un format online pentru a proteja sănătatea publică, relatează dpa.

''Nu-mi voi pierde timpul cu o dezbatere virtuală'', a declarat Trump pentru Fox Business Network, la o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus.

Echipa de campanie a democratului Biden a anunţat că acesta nu se retrage din dezbateri şi că ''aşteaptă cu nerăbdare să se adreseze direct poporului american''.

Dezbaterile prezidenţiale sunt o tradiţie de lungă durată în politica SUA şi este un eveniment major pentru un preşedinte în funcţie să refuze participarea.

Comisia a declarat într-un comunicat că pentru următoarea dezbatere ''candidaţii vor participa din locaţii separate aflate la distanţă'' pentru a asigura sănătatea şi siguranţa ''tuturor celor implicaţi''.

Trump a acordat primul său interviu de când a anunţat că a fost testat pozitiv pentru coronavirus. Între alte subiecte abordate, el a insistat că se simte ''grozav'' şi că este aproape de finalizarea tratamentului medical.

Cu toate acestea, preşedintele a indicat că va continua să ia steroizi, care i-au fost administraţi pentru prima oară în urmă cu câteva zile, când nivelul de oxigen a scăzuse.

''Nu cred că sunt contagios deloc'', a spus Trump, în pofida recomandărilor din domeniul sănătăţii, potrivit cărora cei aflaţi în situaţia sa ar trebui să rămână în izolare şi reprezintă un risc de a-i infecta pe ceilalţi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina