ALERTĂ Citiți și voi pe cine i-a pus Dragnea Proastei șef de Cancelarie! Ce grad o avea în SIE? Acesta este „statul paralel”, dragi români!

ALERTĂ Citiți și voi pe cine i-a pus Dragnea Proastei șef de Cancelarie! Ce grad o avea în SIE? Acesta este „statul paralel”, dragi români!

ALERTĂ Citiți și voi pe cine i-a pus Dragnea Proastei șef de Cancelarie! Ce grad o avea în SIE? Acesta este „statul paralel”, dragi români! Cine este Costin Mihalache, șeful reînființatei Cancelarii a prim-ministrului: Absolvent al Academiei de Poliție, al unei Universități din China și al Colegiului Național de Apărare, fost consilier la o firmă din Teleorman, fost șef la CNADNR și la CFR, dezvăluie  G4Media.ro .

 Premierul Viorica Dăncilă l-a numit vineri, printr-o decizie, pe Costin Mihalache în funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului, cu rang de ministru.

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii domnul Costin Mihalache se numeşte în funcţia de şef al Cancelariei prim-ministrului, cu rang de ministru”, prevede decizia premierului publicată în Monitorul Oficial.

Guvernul a decis miercuri, printr-o ordonanţă de urgenţă, reînfiinţarea Cancelariei prim-ministrului.

„Se reînfiinţează Cancelaria prim-ministrului în cadrul aparatului de lucru al Guvernului. Este o structură fără personalitate juridică, subordonată prim-ministrului, a mai funcţionat în trecut această structură şi decizia de reînfiinţare a fost luată pentru o mai bună coordonare a activităţilor aparatului de lucru al prim-ministrului”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Potrivit propriului CV, Costin Mihalache vorbește fluent trei limbi străine – chineză, germană și engleză. El a studiat, în perioada 1990 – 1994, la Facultatea de Drept a Academiei de Poliție, absolvind specializarea Științe juridice, secția cercetări penale.

În anul imediat următor absolvirii Academiei de Poliție, Mihalache a început în China studiul limbii și literaturii chineze la Universitatea de Limbă și Literatură Chineză din Beijing. Studiile din China s-au încheiat după patru ani cu o diplomă de atestare.

În 2008 el a obținut o diplomă de participare la modului Terorismul  internațional și probleme de securitate în societatea noastră, organizat de Institutul Diplomatic Român.

După alte câteva cursuri urmate în țară și străinătate, Costin Mihalache face, în 2012, un master la SNSPA, specializarea Puterea executivă și Administrația Publică, iar un an mai târziu urmează cursul de Securitate și bună guvernare organizat de Colegiul Național de Apărare.

În ceea ce privește experiența profesională, Mihalache a lucrat în anii 90 la Întreprinderea de Comerț Exterior, la Ministerul Apărării Naționale (consilier relații externe și protocol), la Ministerul de Externe (prim-colaborator al ambasadorului și consul la Beijing). Din 2009 până în 2010 a fost consilier la o firmă de producție și distribuție de produse alimentare din Alexandria, Teleorman, apoi director general al companiei Plastidrum.

A fost membru în consiliul de conducere al Casei româno-chineze și consilier pentru relația cu China la Uniunea generală a industriașilor.

În ianuarie 2013 este numit consilier de stat în Guvernul Ponta, iar în august același an este numit șef la CNADNR și copreședinte al comitetului consultativ România – China pentru lucrări de infrastructură de transport. Începutul lui 2014 îl prinde în poziția de secretar de stat la Cancelaria prim-ministrului cu atribuții de coordonare a Transgaz și Transelectrica.

În februarie 2019, Costin Mihalache a fost numit director general al CFR SA, iar pe 1 martie, șeful Cancelariei prim-ministrului, reînființate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

2 BRRR! / „Dacă va atinge țărmul, va fi o situație conform articolului 5”

3 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

4 „Câinele turbat” despre Armata Rusiei: „Stupidă din punct de vedere operațional” și „incompetentă tactic”.

5 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca