ALERTĂ Comunicat de la Dăncilă care susține tema că violențele au fost provocate și exploatate de Opoziție și Iohannis! La fel ca șeful PSD Teleorman!

ALERTĂ Comunicat de la Dăncilă care susține tema că violențele au fost provocate și exploatate de Opoziție și Iohannis! La fel ca șeful PSD Teleorman!

ALERTĂ Comunicat de la Dăncilă care susține tema că violențele au fost provocate și exploatate de Opoziție și Iohannis! La fel ca șeful PSD Teleorman! Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, Viorica Dăncilă – care se află în concediu de odihnă – a solicitat sâmbătă Serviciului Român de Informații „un raport complet, în regim de urgență, referitor la persoanele care au pregătit și provocat violențele, precum și la modul în care au acționat instituțiile statului român cu atribuții în furnizarea de date și informații cu privire la intențiile de deturnare a acțiunilor publice de protest”.

Comunicatul Vioricăi Dăncilă, prim-ministru(aflată în concediu):

„Premierul Viorica Dăncilă a solicitat, în regim de urgență, un raport complet referitor la provocarea violențelor

Prim-ministrul Viorica Dăncilă condamnă ferm acțiunile violente produse în București, vineri seară, desfășurate de grupuri organizate prin deturnarea unei manifestații civice.

Rapoartele Ministerului Afacerilor de Interne arată că violențele au fost provocate gradual de către grupuri de persoane bine organizate, care au atacat forțele de ordine, instituții și au distrus bunuri publice, în scopul declanșării unui conflict între persoanele care manifestau pașnic și forțele de ordine, prin vulnerabilizarea autorității statului.

În acest moment, Guvernul așteaptă ca instituțiile abilitate să desfășoare toate anchetele necesare, astfel încât cei vinovați de acțiunile violente să fie trași la răspundere.

Totodată, premierul Viorica Dăncilă a cerut, în această dimineață, Serviciului Român de Informații un raport complet, în regim de urgență, referitor la persoanele care au pregătit și provocat violențele, precum și la modul în care au acționat instituțiile statului român cu atribuții în furnizarea de date și informații cu privire la intențiile de deturnare a acțiunilor publice de protest.

Din păcate, violențele stradale sunt însoțite de o serie de declarații ale unor lideri politici care încearcă să exploateze în folosul propriu efectele dramatice ale acestor evenimente, prin lansarea unor acuzații la adresa forțelor de ordine și instituțiilor statului și prin incitarea populației împotriva acestora.

Facem apel la mai multă responsabilitate în declarații publice și la renunțarea la folosirea unor evenimente regretabile în scop electoral. 

Premierul Viorica Dăncilă respectă dreptul cetățenilor de a manifesta și de a-și exprima opiniile în public și consideră că acest drept nu trebuie sub nicio formă să fie confiscat de politicieni sau grupuri care au interese de a destabiliza ordinea în societate.”

Mesajul lui Ionuț Gâdea, șeful PSD Teleorman:

„Organizația PSD Teleorman este în total dezacord cu ultimele declarații ale președintelui Klaus Iohannis privind evenimentele regretabile și escaladarea violențelor din seara zilei de 10 august 2018, din Piața Victoriei.

Respectăm dreptul de a protesta al cetățenilor români, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, dar considerăm că suntem datori cu toții să apărăm statul de drept, ordinea constituțională și organismele de conducere democratice alese prin vot de majoritatea cetățenilor români.

Organizația Partidului Social Democrat Teleorman condamnă fără echivoc toate ieşirile deplasate din spațiul public care suscită la violență, atât ale președintelui Klaus Iohannis, care a renunțat în aceste momente la rolul de mediator, cât și ale tuturor celor care îndeamnă sau justifică actele de violență îndreptate împotriva Guvernului României. 
Facem apel la calm și responsabilitate și îndemnăm cetățenii să respingă ferm incitările la violență din spațiul public și manipulările odioase de pe site-urile de socializare.

Considerăm că demersul de a se ralia celor care denigrează şi atacă, cu toate forțele şi din toate părțile, Partidul Social Democrat, cel care a câștigat alegerile parlamentare în mod democratic, în momentul în care prin programul său de guvernare în România crește nivelul de trăi, cresc salariile și pensiile românilor, spune totul despre caracterul președintelui Klaus Iohannis și al susținătorilor acestuia şi, totodată, trădează în mod evident votul românilor.

Să nu uitați, domnule președinte Iohannis, că PSD-ul a fost întotdeauna cel mai puternic partid politic din România şi este în continuare, datorită liderilor săi puternici, datorită unei echipe bine închegate şi a unei conduceri bine organizate şi coordonate de preşedintele PSD Liviu Dragnea, un lider autentic.

Suntem ferm convinşi că dorința unora de a dezbina şi zgudui din temelii PSD-ul, se va dovedi a fi în final un eşec total. 
PSD Teleorman reiterează sprijinul total față de Guvernul României și nu se va abate nicio secundă de la obiectivele şi promisiunile pe care şi le-a asumat în campania electorală.”
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!