ALERTĂ Document. Fără precedent! PSD vrea să treacă Bugetul României aproape pe furiș!

ALERTĂ Document. Fără precedent! PSD vrea să treacă Bugetul României aproape pe furiș! PSD a programat adoptarea în viteză și cu minimă transparență a bugetului: O săptămână de la prezentare până la vot final, mai puțin de două zile pentru amendamente, câte o zi de dezbateri în comisii, dezvăluie G4Media.ro.

 Potrivit proiectului de program pregătit de PSD pentru adoptarea bugetului de stat pe anul în curs, obținut de G4Media.ro, inițiativa urmează să fie trimisă Parlamentului sâmbătă, 2 februarie, și ar trebui să primească votul final sâmbăta viitoare, pe 9 februarie.

 Este un clandar fără precedent de accelerat pentru adoptarea bugetului, în condițiile în care timpul real pentru dezbateri este redus la minimum: senatorii și deputații vor avea la dispozție mai puțin de două zile pentru depunerea de amendamente, iar dezbaterile în comisii vor fi pur formale și dura doar câteva ore, în condițiile în care în anii precedenți acestea durau câteva zile bune.

Astfel, parlamentarii vor putea depune amendamente de sâmbătă la l aora 16:00 până luni la ora 12:00; comisiile de specialitate ale Senatului și Camerei Deputaților vor avea la dispoziție 18 ore – de luni de la 16:00 până marți la 10:00 – să avizeze bugetul urmând ca în următoarele 24 de ore – până miercuri la prânz – comisiile reunite de buget finanțe să depună raportul. O oră mai târziu după depunerea raportului, plenul reunit al celor două Camere se va întruni în ședință pentru a dezbate bugetul, urmând ca votul final să fie dat cel târziu sâmbătă, 9 februarie la ora 12:00.

Document. Calendarul dezbaterii proiectului de buget 2019:

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că varianta finală a bugetului de stat pe anul în curs va fi comunicată miercuri, până în prânz.

 
 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb