ALERTĂ Dragnea, prima lovitură pentru cuplul disident Firea/Pandele! Speranța Cliseru, omul lor de casă, schimbată din funcția de prefect!

ALERTĂ Dragnea, prima lovitură pentru cuplul disident Firea/Pandele! Speranța Cliseru, omul lor de casă, schimbată din funcția de prefect!

ALERTĂ Dragnea, prima lovitură pentru cuplul disident Firea/Pandele! Speranța Cliseru, omul lor de casă, schimbată din funcția de prefect! Prefectul Capitalei, Speranta Cliseru, a fost schimbata din functie printr-o hotarare adoptata in sedinta de azi a guvernului. Schimbarea era așteptată din momentul în care Cliseru a contrazis-o public pe Carmen Dan în privința intervenției în forță a jandarmilor la mitingul Diasporei din 10 august.

"A existat acel punct pe ordinea de zi (proiect de hotarare privind eliberari/numiri de prefecti si/sau subprefecti - n.red.), a fost discutat si aprobat, este vorba despre incetarea mandatului prefectului de Bucuresti. A incetat mandatul prefectului de Bucuresti", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu.

Bucurestiul a ramas momentan fara prefect, pentru ca in sedinta de azi nu a fost numit si un inlocuitor al Sperantei Cliseru.

"A fost o hotarare privind incetarea mandatului, nu a fost un act normativ privind numirea unui alt prefect", a precizat Nelu Barbu.

Fostul prefect al Capitalei, Speranţa Cliseru, este apropiată a Gabrielei Firea, ocupând în trecut funcţia de consilier al acesteia. Până să ajungă la Primăria Capitalei, Cliseru a fost administrator public al oraşului Voluntari, care îl are ca primar pe Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea.

Ulterior, Cliseru a fost numită de primarul general membru în consilii de administraţie la societăţile nou înfiinţate: Compania Municipală Pază şi Securitate Bucureşti S.A şi Compania Municipală Dezvoltare Durabilă Bucureşti SA.

În jurul Speranței Cliseru a existat o controversă referitoare la semnarea ordinului de intervenție în forță a jandarmilor la mitingul din 10 august din Piața Victoriei. În timp ce purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Marius Militaru, a susținut că aceasta a dat ordin, în jurul orei 23.30, ca jandarmii să intervină în forță, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a susținut constant că ordinul a fost scris de jandarmi, iar semnătura prefectului a fost una formală.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro