ALERTĂ Dragnea vrea să schimbe SLUGOIUL din fruntea CCR!

ALERTĂ Dragnea vrea să schimbe SLUGOIUL din fruntea CCR!

ALERTĂ Dragnea vrea să schimbe SLUGOIUL din fruntea CCR! Șeful PSD, Liviu Dragnea, ar vrea ca la alegerile din luna iunie actualul președinte al Curții Constituționale, Valer Dorneanu (74 de ani), să fie înlocuit din funcție, au declarat pentru  G4Media.ro surse din partid.

Dragnea ar fi nemulțumit de soluțiile date de CCR în câteva dosare – cheie judecate și îl consideră pe Dorneanu ”prea moale”.

Una dintre soluțiile vehiculate ca alternativă la Dorneanu ar fi judecătorul Marian Enache, dar surse din cadrul instituției au declarat pentru G4Media.ro că acesta nu își dorește să candideze în iunie pentru șefia Curții.

Pe de altă parte, Dorneanu vrea un al doilea mandat de președinte al Curții Constituționale, au declarat pentru  G4Media.ro sursele citate.

Valer Dorneanu este judecător CCR din 2013, fiind propus de Camera Deputaților, iar în 2016 a câștigat alegerile interne pentru postul de președinte. Anterior a fost adjunct al Avocatului Poporului, deputat PSD în mai multe mandate, precum și preşedinte al Comisiei pentru elaborarea propunerii legislative privind revizuirea Constituţiei (2002). În perioada comunismului a fost procuror și consilier la Consiliul Legislativ.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”