ALERTĂ Dragnea vrea să schimbe SLUGOIUL din fruntea CCR!

ALERTĂ Dragnea vrea să schimbe SLUGOIUL din fruntea CCR! Șeful PSD, Liviu Dragnea, ar vrea ca la alegerile din luna iunie actualul președinte al Curții Constituționale, Valer Dorneanu (74 de ani), să fie înlocuit din funcție, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Dragnea ar fi nemulțumit de soluțiile date de CCR în câteva dosare – cheie judecate și îl consideră pe Dorneanu ”prea moale”.

Una dintre soluțiile vehiculate ca alternativă la Dorneanu ar fi judecătorul Marian Enache, dar surse din cadrul instituției au declarat pentru G4Media.ro că acesta nu își dorește să candideze în iunie pentru șefia Curții.

Pe de altă parte, Dorneanu vrea un al doilea mandat de președinte al Curții Constituționale, au declarat pentru G4Media.ro sursele citate.

Valer Dorneanu este judecător CCR din 2013, fiind propus de Camera Deputaților, iar în 2016 a câștigat alegerile interne pentru postul de președinte. Anterior a fost adjunct al Avocatului Poporului, deputat PSD în mai multe mandate, precum și preşedinte al Comisiei pentru elaborarea propunerii legislative privind revizuirea Constituţiei (2002). În perioada comunismului a fost procuror și consilier la Consiliul Legislativ.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 SURSE PSD, în pragul revoltei! Se pregătește debarcarea lui Ciolacu și excluderea Gabrielei Firea!

2 VIDEO El este pușcăriașul analfabet folosit de Antena 3 să-l atace pe Nicușor Dan!

3 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

4 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

5 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19