Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

ALERTĂ Încă un derapaj MAJOR al unui înalt oficial ungar la adresa României! Guvernul condus de marioneta lui Dragnea tace mâlc!

ALERTĂ Încă un derapaj MAJOR al unui înalt oficial ungar la adresa României! Guvernul condus de marioneta lui Dragnea tace mâlc! Înalt demnitar maghiar spune că Bucureștiul e ”un imperiu pentru secui” și amintește de masacrul comis de Imperiul Austriac de acum 255 de ani.

Niciun imperiu nu poate trata maghiarii drept cetăţeni de rangul al doilea, maghiarii din Bazinul Carpatic pot conta pe sprijinul guvernului Ungariei – a declarat Balázs Orbán, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, cu ocazia comemorării a peste două secole şi jumătate de la Masacrul de la Siculeni, transmite agenția maghiară de presă MTI.

“Iar dacă un imperiu – fie că este vorba de Viena de acum 255 de ani, Bucureştiul acum pentru secui sau Bruxelles-ul în unele cazuri în relaţia cu noi toţi – nu respectă aceste lucruri, împotrivirea este legitimă, conform vechilor principii juridice” – a explicat secretarul de stat ungar.

Oficialul ungar a susţinut un discurs la monumentul dedicat memoriei victimelor vărsării de sânge de la Siculeni, renovat de curând cu sprijinul guvernului maghiar, apoi a oferit declaraţii prin telefon agenţiei ungare de presă MTI.

Secretarul de stat a adăugat că maghiarilor nu le plac dictatele şi sunt dispuşi să îşi sacrifice vieţile pentru o cauză pe care o consideră bună şi importantă; dar se aşteaptă – la fel cum s-au aşteptat şi secuii – ca niciun imperiu să nu îi trateze drept cetăţeni de rangul al doilea, ca pe o periferie, ci să respecte echilibrul dintre drepturile şi obligaţiile formate în urma negocierilor şi ca toată lumea să respecte contractele scrise.

“Guvernul Ungariei se străduieşte din răsputeri să sprijine dezvoltarea economică a Secuimii şi lupta împotriva emigraţiei şi părăsirii locurilor natale, precum şi să sprijine eforturile depuse pentru apărarea drepturilor minorităţilor, pentru obţinerea autonomiei – a accentuat politicianul maghiar.

În fiecare an la 7 ianuarie se comemorează Masacrul de la Siculeni. În această zi în anul 1764 armata austriacă a omorât la Siculeni sute de secui din Ciuc, care au protestat împotriva recrutării efectuate de austrieci.

Galerie foto și documenteFoto: Balazs Orban la Siculeni (Contul personal de Facebook)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ZVON / Dragnea și Vâlcov participau doar la discuții unde comisionul sărea de 10 milioane de euro! Ce rol avea ț…

2 Rechizitoriu DNA / Schema ingenioasă prin care „nașul” Mircea Sandu ar fi luat o șpagă de 200.000 de euro de la …

3 Faceți diferența! Bulgaria cumpără F-16 de ultimă generație, de trei ori mai scumpe decât cele cumpărate de Ro…

4 Trei năpârci. Atenție la aroganța voit afișată...

5 BREAKING A apărut a patra femeie, o tânără care susține că a fost violată de Gheorghe Dincă / DIICOT spune că nu…

recomandări

Te ia DNA: Minel Prina

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Inspirație de weekend