ALERTĂ Încă un derapaj MAJOR al unui înalt oficial ungar la adresa României! Guvernul condus de marioneta lui Dragnea tace mâlc!

ALERTĂ Încă un derapaj MAJOR al unui înalt oficial ungar la adresa României! Guvernul condus de marioneta lui Dragnea tace mâlc!

ALERTĂ Încă un derapaj MAJOR al unui înalt oficial ungar la adresa României! Guvernul condus de marioneta lui Dragnea tace mâlc! Înalt demnitar maghiar spune că Bucureștiul e ”un imperiu pentru secui” și amintește de masacrul comis de Imperiul Austriac de acum 255 de ani.

Niciun imperiu nu poate trata maghiarii drept cetăţeni de rangul al doilea, maghiarii din Bazinul Carpatic pot conta pe sprijinul guvernului Ungariei – a declarat Balázs Orbán, secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ungariei, cu ocazia comemorării a peste două secole şi jumătate de la Masacrul de la Siculeni, transmite agenția maghiară de presă MTI.

“Iar dacă un imperiu – fie că este vorba de Viena de acum 255 de ani, Bucureştiul acum pentru secui sau Bruxelles-ul în unele cazuri în relaţia cu noi toţi – nu respectă aceste lucruri, împotrivirea este legitimă, conform vechilor principii juridice” – a explicat secretarul de stat ungar.

Oficialul ungar a susţinut un discurs la monumentul dedicat memoriei victimelor vărsării de sânge de la Siculeni, renovat de curând cu sprijinul guvernului maghiar, apoi a oferit declaraţii prin telefon agenţiei ungare de presă MTI.

Secretarul de stat a adăugat că maghiarilor nu le plac dictatele şi sunt dispuşi să îşi sacrifice vieţile pentru o cauză pe care o consideră bună şi importantă; dar se aşteaptă – la fel cum s-au aşteptat şi secuii – ca niciun imperiu să nu îi trateze drept cetăţeni de rangul al doilea, ca pe o periferie, ci să respecte echilibrul dintre drepturile şi obligaţiile formate în urma negocierilor şi ca toată lumea să respecte contractele scrise.

“Guvernul Ungariei se străduieşte din răsputeri să sprijine dezvoltarea economică a Secuimii şi lupta împotriva emigraţiei şi părăsirii locurilor natale, precum şi să sprijine eforturile depuse pentru apărarea drepturilor minorităţilor, pentru obţinerea autonomiei – a accentuat politicianul maghiar.

În fiecare an la 7 ianuarie se comemorează Masacrul de la Siculeni. În această zi în anul 1764 armata austriacă a omorât la Siculeni sute de secui din Ciuc, care au protestat împotriva recrutării efectuate de austrieci.



Foto: Balazs Orban la Siculeni (Contul personal de Facebook)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…