ALERTĂ METEO. Cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice în aproape jumătate de țară | Vezi harta

ALERTĂ METEO. Cod galben de ploi torențiale și descărcări electrice în aproape jumătate de țară | Vezi harta

Atenționarea Cod Galben emisă de Administrația Națională de Meteorologie este valabilă până luni seara, la ora 21.00.

Luni sunt așteptate ploi

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben valabilă pentru foarte multe județe din țară. Astfel, începând de luni, 22 mai, ora 12.00 și până în aceeași zi, la ora 21.00, sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuate.

Cod galben de ploi torențiale Foto ANM

Cod galben de ploi torențiale Foto ANM

”În intervalul menționat în Oltenia, nord-vestul Munteniei, Banat, Crișana, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului (rafale în general de 55...65 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp”, potrivit meteorologilor.

Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului , cu o probabilitate mai ridicată în vestul Dobrogei și în sud-estul Munteniei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani