ALERTĂ Ministrul Justiției a decis pe cine va propune pentru șefia DNA. A scris pe Facebook că va face anunțul joi

ALERTĂ Ministrul Justiției a decis pe cine va propune pentru șefia DNA. A scris pe Facebook că va face anunțul joi

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a scris pe Facebook că a finalizat interviurile pentru șefia DNA și că va anunța joi cine va fi propunerea sa pe care o va înainta președintelui Klaus Iohannis.

„Au fost finalizate interviurile pentru ocuparea functiei de procuror-sef DNA! Joi, 06.09.2018, la orele 13.00, pe pagina de internet a MJ, vom face conoscuta propunerea pentru procurorul-sef DNA, precum si programele de management”, a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Toţi cei şase candidaţi înscrişi la selecţia pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA au susţinut ieri şi azi interviurile cu ministrul Justiţiei, relatează  G4Media.ro .

Procurorii înscriși în cursa pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție sunt: Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanţa, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al României și Paula-Nicoleta Tănase – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

“Propunerea/propunerile ministrului Justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui României în vederea numirii în funcţia de conducere”, a explicat Ministerul Justiției, luna trecută, într-un comunicat, procedura ce va fi urmată.

Tudorel Toader a respins în iulie toate candidaturile depuse pentru funcția de șef al DNA în cadrul primei runde de selecție.

Cei patru candidaţi înscrişi atunci în cursă au fost Florentina Mirică – procuror-şef serviciu la Secţia de combatere a corupţiei din cadrul DNA, Cristian Lazăr – procuror-şef adjunct la Secţia urmărire penală din cadrul Parchetului General, Marius Iacob – procuror-şef adjunct al DNA şi Elena Grecu – procuror-şef serviciu în structura centrală a DNA.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”