ALERTĂ „OUG de amnistie și grațiere va fi dată”, anunță o fostă ministresă a Justiției

ALERTĂ „OUG de amnistie și grațiere va fi dată”, anunță o fostă ministresă a Justiției

ALERTĂ „OUG de amnistie și grațiere va fi dată”, anunță o fostă ministresă a Justiției. „Acest popor extrem de tolerant este adus la limita admisibilului”. Raluca Pruna, fost ministru al Justitiei, este convinsa ca Guvernul Dancila-Dragnea va adopta pana la urma o ordonanta de urgenta privind amnistia si gratierea. „Ne apropiem inca putin de limita admisibilului chiar si la acest popor extrem de tolerant”, spune Pruna.

Declaratiile au fost facute de Pruna intr-un interviu pentru RFI.  „Am vorbit despre procedura de ridicare a imunitatii In cazul Presedintelui Senatului si despre anuntata ordonanta privind gratierea si amnistierea.

Nu se va ridica nicio imunitate si se va da ordonanta. Ne apropiem inca putin de limita admisibilului chiar si la acest popor extrem de tolerant”, a mentionat Pruna pe Facebook.

Raluca Prună, despre dosarul lui Tăriceanu: Parlamentul a devenit un fel de pre-instanţă

Cererea DNA privind urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu va fi respinsă de Senat, declară la RFI fostul ministru tehnocrat al Justiţiei, Raluca Prună. Comisia Juridică urmează să adopte marţi raportul cu privire la solicitarea procurorilor anticorupţie de avizare a urmăririi penale în cazul şefului Senatului, acuzat de luare de mită în perioada în care era premier.

Raluca Prună se aşteaptă la un vot negativ în cazul Tăriceanu: „Nu cred că este o aşteptare care să pună surprize, mă aştept ca această cerere să fie respinsă în Senat, pentru că am văzut în multele situaţii din trecut că în general, astfel de cereri nu se aprobă de către Camera care este sesizată în acest caz”.

Cum se va reflecta la Bruxelles o eventuală respingere a solicitării DNA? „Cred că se va reflecta aşa cum s-a reflectat întotdeauna. Bruxelles-ul a fost întotdeauna critic în rapoartele pe care le publică în cadrul MCV cu privire la această procedură. Dincolo de faptul că e o procedură discutabilă şi că de fapt asigură o mantie din aceasta de impunitate până la urmă pentru oamenii politici, pentru cei care au un mandat şi care se folosesc de el pentru o imunitate, alta decât imunitatea politică pentru declaraţii, dar revin, în afară de asta, procedura aceasta a fost în trecut şi o procedură care a fost complet aleatorie. Îmi aduc aminte, în 2016, în aceeaşi zi s-a cerut ridicarea imunităţii a două persoane politice, evident, din Parlament. Pentru prima s-a respins, era cineva de la PSD, pentru a doua s-a acceptat pur şi simplu pentru că deputaţii plecaseră din sală. Este o procedură profund discutabilă (...). Am văzut în nenumărate rânduri că nevinovăţia se stabileşte în comisiile juridice ale Senatului. Acolo se analizează dosarele, se uită lumea pe dosarul primit de la Parchetul care face cererea, sunt oameni politici care fac declaraţii şi care spun m-am uitat, nu există probe. Deci noi am mutat instanţa de judecată, am făcut un fel de pre-instanţă de judecată, de filtru, care nu este în cadrul instituţiilor judiciare, ci este în Parlament, deci se apără unii pe alţii”, afirmă fostul ministru tehnocrat.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”