ALERTĂ Pierde Barna? Votul pentru alegerea președintelui USR a fost prelungit cu două zile din cauza „unor probleme la sistemul de vot electronic”

ALERTĂ Pierde Barna? Votul pentru alegerea președintelui USR a fost prelungit cu două zile din cauza „unor probleme la sistemul de vot electronic”

ALERTĂ Pierde Barna? Votul pentru alegerea președintelui USR a fost prelungit cu două zile din cauza „unor probleme la sistemul de vot electronic”.

Votul pentru alegerea președintelui USR a fost prelungit cu 48 de ore, până joi, la ora 22:30, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Se vehiculează ideea că decizia a fost luată din cauza unor probleme care au apărut la sistemul electronic de vot Zeus. Membrii USR au fost înștiințați că votul se va prelungi prin următorul mesaj:

 ”Luând la cunoștință de problemele de operare în aplicarea procedurilor de vot privind votul electronic, Comisia Electorală a decis, cu aprobarea Biroului Național, prelungirea perioadei de vot cu 48 de ore”.

Un alt posibil motiv al amânării ar putea fi și faptul că până astăzi votaseră mai puțin de jumătate din membrii USR, în jur de 7000 din cei 16.000.

”Așa cum am arătat anterior, la această oră, la 36 de ore de la lansarea procesului de vot, Comisia Electorală constată constituirea unui număr foarte redus de Comisii Electorale constituite (8 județe), doar 5 județe cu solicitări de exercitare de vot cu “urna electronică mobilă” și niciun astfel de vot exprimat încă. Considerând aceste aspecte, timpul rămas de vot precum și necesitatea de clarificare a procesului (Comisia și SG lucrând la suport oferit filialelor județene în acest sens și evaluând în mod activ nevoile de constituire a Comisiilor Județene), Comisia Electorală decide prelungirea cu 48h de ore a procesului electoral pentru desemnarea Președintelui USR, până la data de 5.09.2019, ora 22:00”, este un alt mesaj prin care membrii USR au fost anunțați de prelungirea votului.

Totodată, sursele G4Media susțin că cele mai multe probleme s-au înregistrat în organizația USR Iași, condusă de Cosette Chichirău, principala contracandidată a lui Dan Barna.

Filiala USR Iași ar fi creat câteva sute de adrese de e-mail după momentul extragerii Registrului Electoral, multe dintre acestea suprapunându-se cu adresele care erau deja înregistrate în sistem, fapt care ar fi periclitat votul.

”Am identificat cazuri de membri ai filialei Iași, cu conturi de email reale și active, care au fost introduși în cererea de modificare a adreselor de email trimisă de filiala Iași, unii dintre ei exprimându-și deja votul, folosind propria adresă de email, validă. Comisia Electorală face la ora actuală verificări cu privire la posibile cazuri de îngrădire/alterare a dreptului membrilor de a-și exercita votul”, mai arată sursele G4Media.

Potrivit acestora, Cosette Chichirău a cerut audit național la sistemul de vot, dar Comisia Electorală nu i-a răspuns la solicitare.

Context

În cursa pentru președinția partidului s-au înscris cinci membri USR din rândul cărora s-au desprins doi candidați principali, Dan Barna, actualul președinte al partidului, și Cosette Chichirău, președinta filialei Iași. În timpul campaniei din cursa internă, Chichirău l-a atacat în spațiul public de mai multe ori pe Barna, transmițându-i că ”riscă să devină captiv unui grup”, că ”dacă va persista în greșeală va pierde legitimitatea de a candida” și că ar trebui ”să fie mai atașat de principii decât de funcții”. Barna a refuzat să îi răspundă colegei sale, spunând că este fericit că USR este condus de ”dictatura în care fiecare membru are dreptul să-și exprime punctul de vedere fără să i se întâmple nimic”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

4 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla