ALERTĂ Președintele Trump, mesaj pentru președintele Iohannis de Centenarul Marii Uniri

ALERTĂ Președintele Trump, mesaj pentru președintele Iohannis de Centenarul Marii Uniri

Președintele Trump, mesaj pentru președintele Iohannis de Centenarul Marii Uniri: ”Recunoaştem angajamentul României faţă de valorile noastre democratice comune şi securitatea globală”.

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a transmis preşedintelui României, Klaus Iohannis, cu ocazia Zilei Naţionale, un mesaj în care recunoaște ” angajamentul României faţă de valorile noastre democratice comune şi securitatea globală” și caracterizează România drept ”un aliat ferm”, potrivit Ministerului de Externe.

Mesajul complet al președintelui Donald Trump:

„Împreună cu poporul american, mă alătur dumneavoastră şi poporului român în celebrarea aniversării a 100 de ani de la unificarea României. Cu această ocazie, recunoaştem angajamentul României faţă de valorile noastre democratice comune şi securitatea globală. Salutăm rolul României de lider în cadrul NATO şi în lupta împotriva terorismului şi apreciem sacrificiile pe care le-a făcut România. Considerăm România un aliat ferm şi aşteptăm cu nerăbdare întărirea relaţiei noastre bilaterale în anii următori. Vă transmit cele mai bune urări cu ocazia acestei aniversări istorice.”

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a subliniat că „aceste mesaje si documente oficiale confirmă nu doar o relaţie excepţională de parteneriat cu Statele Unite ale Americii, pe care Romania a construit-o şi o consolidează în continuare, ci arată totodată respectul Americii pentru ţara noastră şi pentru sacrificiile românilor. La 100 de ani de la sprijinul acordat de preşedintele Wilson, America îşi reconfirmă susţinerea pentru unitatea naţiunii române”, potrivit comunicatului MAE. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…