ALERTĂ Proasta s-a căcat iar în lighean! O nouă gafă de incultă!

Proasta s-a căcat iar în lighean! O nouă gafă de incultă! Proasta vorbeşte în mesajul de Ziua Imnului Naţional despre cei care la „1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia”, adunarea având loc pe Câmpul lui Horea; Câmpia Libertăţii este la Blaj şi e legată de momentul 1848!!!

Proasta României a transmis în mesajul de Ziua Imnului Naţional că imnul „i-a mobilizat pe cei care, la 1 decembrie 1918, s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia”, dar, de fapt, evenimentul a avut loc pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, în timp ce Câmpia Libertăţii se află la Blaj, fiind legată de momentul 1848, când s-a strigat „Noi vrem să ne unim cu ţara”.

În mesajul său transmis cu prilejul Zilei Imnului Naţional, Proasta a spus: „Marcăm astăzi Ziua Imnului Naţional al României, sărbătoare cu o încărcătură aparte în Anul Centenar al Marii Uniri. "Deşteaptă-te, române!" le-a insuflat curaj românilor în multe momente ale istoriei moderne. I-a mobilizat si pe cei care la 1 decembrie 1918 s-au adunat pe Câmpia Libertăţii de la Alba-Iulia, acordurile sale exprimând atunci bucuria voinţei împlinite a românilor de unitate”.

Adunarea de la 1 decembrie 1918 nu a avut loc pe Câmpia Libertăţii din Alba Iulia, ci pe Câmpul lui Horea din Alba Iulia, unde episcopul unit al Gherlei, Iuliu Hossu, a rostit un discurs.

Pe Câmpia Libertăţii din Blaj, judeţul Alba, au avut loc, în 1848, două adunări naţionale, în lunile mai şi septembrie, când zeci de mii de oameni au strigat "Noi vrem să ne unim cu ţara!".

UPDATE 3 Mesajul a fost între timp repostat în varianta corectată, fără nici o referință la Câmpia Libertății. Virgula pusă greșit a rămas ca în varianta inițială.

UPDATE 2: În cele din urmă, Guvernul a șters cu totul postarea. În acest moment, pagina cu mesajul premierului nu mai poate fi accesată.

UPDATE 1: Între timp, Guvernul a modificat comunicatul, eliminând referirea la Câmpia Libertății. Virgula pusă a greșit a rămas.

UPDATE: În plus, formularea ”La mulți ani, Imnului național!” este greșită din cauză că substantivul “imnului” este în cazul dativ (aici), nu în vocativ. Virgula izolează substantivul în vocativ, marcând, după caz, o strigare, o chemare adresată cuiva, pentru a-i atrage atenția asupra unei comunicări.

Galerie foto și documente

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Informație / Dragnea va fi propus pentru reținere într-un nou dosar! Posibil și țiitoarea, dar și alți câțiva co…

3 ULTIMA ORĂ Standard&Poor’s reconfirmă ratingul României la BBB- / A-3 / Lovitură grea pentru Ciuma Roșie, care cân…

4 Asta pare servită de servicii / Un consilier al vicelui ASF, vărul lui Dragnea, a fost fotografiat și înregistra…

5 VIDEO „Mă piș pe legitimația ta” / Reacţia vulgară a unui „profesor universitar“ atunci când este rugat să poart…

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!