ALERTĂ Stalinista Ana Pauker, promovată de CJ Vaslui(PSD) printre femeile celebre ale României, alături de Regina Maria!: „Adevăratele modele feminine care și-au pus amprenta asupra istoriei țării”

ALERTĂ Stalinista Ana Pauker, promovată de CJ Vaslui(PSD) printre femeile celebre ale României, alături de Regina Maria!: „Adevăratele modele feminine care și-au pus amprenta asupra istoriei țării”.
 
Simpozitonul științific cu tema ”Femei celebre ale României întregite”, organizat de Muzeul Județean Vaslui, o are pe afiș și pe Ana Pauker, una dintre cele mai dure exponente ale comunismului de sorginte stalinistă din anii 50 ai secolului trecut. Evenimentul este girat, potrivit afișului oficial, de Consiliul Județean Vaslui, condus de Dumitru Buzatu, important baron local PSD, fost profesor de marxism și leninism, relatează G4Media.ro.

Ana Pauker apare pe afiș alături de românce celebre prin curajul lor, devotamentul față de țară, descoperiri științifice sau performanțe profesionale de excepție: Regina Maria, Elisabeta Brăescu, Ecaterina Teodoroiu, Ana Aslan.

Ana Pauker a fost unul dintre cei mai puternici lideri din anii comunismului stalinist, a deținut o funcție înaltă în stat și a contribuit decisiv la instaurarea regimului de crimă și teroare. Statul român a condamnat oficial comunismul în 2006.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 8 și 9 martie 2019, începând cu orele 10:00, în sala „Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui. Simpozionul științific „Femei celebre ale României Întregite” este înscris în programul „CENTENARUL MARII UNIRI – 2019” al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Cum explică organizatorii acest eveniment? ”De Ziua Femeii ne propunem o dezbatere despre adevăratele modele feminine, care și-au pus amprenta asupra istoriei țării. Dorim să aducem în discuție atât personalitățile feminine istorice care au schimbat destinul național, prin aportul adus la construirea României Mari, cât și pe cele deschizătoare de drumuri în diverse domenii: științifice, artistice și culturale, care ne-au format identitatea și au făcut cunoscută România în lume”.

Organizatorul evenimentului este prof. dr. Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, potrivit paginii oficiale de Facebook a evenimentului.

Dumitru Buzatu nu a răspuns la apelurile și mesajele reporterului pentru a-și exprima punctul de vedere.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

5 Document / Trebuie să fii idiot să crezi așa ceva! Cum ar fi ajuns înregistrarea compromițătoare cu foștii procu…

recomandări

Te ia DNA: Chiru Cristian Florin

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb