ALERTĂ Stalinista Ana Pauker, promovată de CJ Vaslui(PSD) printre femeile celebre ale României, alături de Regina Maria!: „Adevăratele modele feminine care și-au pus amprenta asupra istoriei țării”

ALERTĂ Stalinista Ana Pauker, promovată de CJ Vaslui(PSD) printre femeile celebre ale României, alături de Regina Maria!: „Adevăratele modele feminine care și-au pus amprenta asupra istoriei țării”

ALERTĂ Stalinista Ana Pauker, promovată de CJ Vaslui(PSD) printre femeile celebre ale României, alături de Regina Maria!: „Adevăratele modele feminine care și-au pus amprenta asupra istoriei țării”.
 
Simpozitonul științific cu tema ”Femei celebre ale României întregite”, organizat de Muzeul Județean Vaslui, o are pe afiș și pe Ana Pauker, una dintre cele mai dure exponente ale comunismului de sorginte stalinistă din anii 50 ai secolului trecut. Evenimentul este girat, potrivit afișului oficial, de Consiliul Județean Vaslui, condus de Dumitru Buzatu, important baron local PSD, fost profesor de marxism și leninism, relatează G4Media.ro.

Ana Pauker apare pe afiș alături de românce celebre prin curajul lor, devotamentul față de țară, descoperiri științifice sau performanțe profesionale de excepție: Regina Maria, Elisabeta Brăescu, Ecaterina Teodoroiu, Ana Aslan.

Ana Pauker a fost unul dintre cei mai puternici lideri din anii comunismului stalinist, a deținut o funcție înaltă în stat și a contribuit decisiv la instaurarea regimului de crimă și teroare. Statul român a condamnat oficial comunismul în 2006.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, respectiv 8 și 9 martie 2019, începând cu orele 10:00, în sala „Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui. Simpozionul științific „Femei celebre ale României Întregite” este înscris în programul „CENTENARUL MARII UNIRI – 2019” al Ministerului Culturii și Identității Naționale.

Cum explică organizatorii acest eveniment? ”De Ziua Femeii ne propunem o dezbatere despre adevăratele modele feminine, care și-au pus amprenta asupra istoriei țării. Dorim să aducem în discuție atât personalitățile feminine istorice care au schimbat destinul național, prin aportul adus la construirea României Mari, cât și pe cele deschizătoare de drumuri în diverse domenii: științifice, artistice și culturale, care ne-au format identitatea și au făcut cunoscută România în lume”.

Organizatorul evenimentului este prof. dr. Ramona Maria Mocanu, directorul Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, potrivit paginii oficiale de Facebook a evenimentului.

Dumitru Buzatu nu a răspuns la apelurile și mesajele reporterului pentru a-și exprima punctul de vedere.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor

5 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră