ALERTĂ Teodorovici s-a bătut în Consiliul UE pentru a proteja Barbados, o țară cunoscută drept paradis fiscal/SURSE

ALERTĂ Teodorovici s-a bătut în Consiliul UE pentru a proteja Barbados, o țară cunoscută drept paradis fiscal/SURSE. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a încercat să scoată Barbados de pe lista neagră a paradisurilor fiscale sancționate de Uniunea Europeană, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale. Dezbaterea a avut loc luni, la Consiliul Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN) de la Bruxelles prezidat chiar de Teodorovici.

 Eugen Teodorovici nu a răspuns apelurilor G4Media.ro pentru clarificarea poziției sale în Consiliul ECOFIN.

În cele din urmă, Teorovici a renunțat să amâne adoptarea noii liste negre după ce toți ceilalți miniștri de Finanțe din UE i s-au împotrivit, după cum arată Politico.

Barbados este o insulă din Atlantic, situată în zona Caraibelor, între Cuba și Venezuela, cu o populație de circa 270.000 de locuitori. Economia se bazează pe turism și servicii financiare, fiind cunoscută drept un paradis fiscal în care sunt înregistrate mai ales companii miniere cu activitate globală.

Pe noua listă adoptată luni de Consiliul UE figurează paradisuri fiscale precum Samoa, Aruba, Barbados, Belize, Bermuda, Dominica, Fiji, Guam, Insulele Marshall, Oman, Samoa, Trinidad și Tobago, Insulele Virgine SUA, Emiratele Arabe Unite și Vanuatu. Lista are drept scop prevenirea evaziunii fiscale și promovarea bunei guvernanțe fiscale la nivel mondial, potrivit unui comunicat.

Potrivit reglementărilor agreate de statele UE, țările aflate pe lista neagră se vor confrunta cu restricții privind finanțarea din zona UE și investițiile dinspre Banca Europeană de Investiții. În plus, scrie Politico, guvernele europene pot adăuga propriile sancțiuni.

Miniștrii de finanțe din UE au adoptat luni o listă neagră revizuită pentru paradisurile fiscale din afara blocului comunitar, trecând astfel peste propunerea României, de a amâna votul pentru luna mai, a scris Politico.eu. Potrivit sursei citate, ministrul român al Finanțelor declarase anterior presei că, cel mai probabil, Consiliul va veni cu o amânare. Ceea ce, susțin sursele Politico.eu, a creat confuzie în rândul miniștrilor de finanțe.

În acest context, Teodorovici s-a trezit „complet izolat”, după cum a declarat un oficial ECOFIN, pentru Politico.

 
 

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

3 Orban chiar este un om modest. Două momente

4 HOPA! Angajații din spitale care primesc șpaga ar putea rămâne fără contracte de muncă. Ministrul Sănătății an…

5 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

recomandări

Te ia DNA: Ghita Sebastian, Teamnet, Hidrocanal

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația