Alexandru Pițurcă și șeful Romarm, eliberați din arest. Vor fi cercetați sub control judiciar

Alexandru Pițurcă și șeful Romarm, eliberați din arest. Vor fi cercetați sub control judiciar

Fiul antrenorului Victor Pițurcă, Alexandru, și şeful companiei Romarm, Gabriel Ţuţu, vor fi cercetați sub control judiciar în dosarul achiziţiilor de măşti neconforme în pandemie pentru Ministerul Apărării.

Alexandru Pițurcă va fi cercetat în stare de libertate, sub control judiciar

Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a respins, marţi noaptea, cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a directorului Romarm, Gabriel Ţuţu, şi a lui Alexandru Piţurcă, fiul lui Victor Piţurcă.

„Instanța a respins propunerea Parchetului de arestare preventivă, a dispus măsura alternativă, măsura de control judiciar. (…) Și Țuțu are control judiciar”, a transmis avocatul.

Magistratul a dispus ca cei doi să fie plasaţi sub control judiciar, având mai multe interdicţii.Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată de DNA.

Victor Piţurcă a fost și el reţinut iniţial de DNA, însă a fost ulterior pus în libertate în același dosar. Piţurcă a negat orice implicare, afirmând, după audieri că nu are „nicio treabă cu această afacere”.

Rolul avut de suspecți în tranzacția care ar fi păgubiti statul român

În Ordonanţa de reţinere emisă marţi după amiază de procurorii DNA care instrumentează dosarul măştilor neconforme livrate Ministerului Apărării, procurorii au prezentat modul în care s-a derulat afacerea și contribuția fiecăruia dintre suspecți.

Victor Piţurcă ar fi asigurat din fonduri proprii finanţarea operaţiunii – achitarea furnizorilor, transportului mărfurilor, consiliere juridică şi a altor servicii aferente introducerii în România a mărfurilor – se arată în documentele DNA.

Fiul fostului fotbalist, Alexandru Victorio Piţurcă, a avut rol de intermediar, mediind legătura între finanţatorul real, tatăl său, interpunând S.C. PAV GREEN ENERGY S.R.L, al cărei unic asociat era.

În dosar apar şi alte persoane, care s-au ocupat de logistică, relaţia cu furnizorul şi care l-au ajutat pe şeful Romarm să primească mita.

Procurorii afirmă că şeful Romarm , Gabriel Ţuţu, a organizat întreaga operaţiune comercială fiind cel care a identificat clientul – M.Ap.N., a asigurat transportul aerian şi canalul de comunicare între client – furnizor – finanţator, precum şi importul bunurilor din China prin S.C. INTERARMS IMPEX S.R.L.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...