Alexe, după revocarea şefului Romsilva: Avem nevoie de oameni integri în instituţiile publice; nu accept jumătăţi de măsură

Alexe, după revocarea şefului Romsilva: Avem nevoie de oameni integri în instituţiile publice; nu accept jumătăţi de măsură

Decizia Consiliul de Administraţie al Romsilva, de revocare a directorului general, reprezintă un mesaj clar de transparenţă şi avem nevoie de profesionişti în fruntea instituţiilor publice, de oameni integri, care nu fac rabat de calitate şi pun interesul public mai presus de comenzi politice sau interese personale, a scris marţi, pe Facebook, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

"Salut decizia Consiliului de Administraţie al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva de a-i revoca domnului Gheorghe Mihăilescu mandatul de director general Romsilva şi demararea procesului de selecţie a noului director general al Regiei în conformitate cu Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Am promis că voi dispune de o analiză serioasă şi obiectivă a activităţii tuturor instituţiilor aflate în coordonarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor şi că nu accept compromisuri, trunchieri şi jumătăţi de măsură! Consider că astăzi Consiliul de Administraţie al Romsilva a transmis un mesaj clar de transparenţă şi deschidere la cerinţele societăţii, ale mass media, inclusiv ale aparatului de lucru al instituţiei, oameni de bună credinţă dedicaţi silviculturii şi naturii. Avem nevoie de profesionişti în fruntea instituţiilor publice, de oameni integri, care nu fac rabat de calitate şi pun interesul public mai presus de comenzi politice sau interese personale", precizează Alexe.

În viziunea şefului de la Mediu, multe instituţii ale statului au intrat într-un cerc al neîncrederii şi de aceea este nevoie de o abordare nouă în sistem.

"Este nevoie de o abordare nouă în sistem pentru că din păcate multe instituţii ale statului au intrat într-un cerc al neîncrederii încât fiecare camion de lemne este perceput ca fiind tăiat ilegal, fiecare aviz de mediu este suspectat de interese şi abuzuri, ceea ce dăunează grav, uneori ireversibil imaginii statului în ansamblul său! La preluarea mandatului le-am transmis tuturor colegilor şi colaboratorilor Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor că mi se pare firesc şi nu le cer nimic supraomenesc, nimic ilegal, nici măcar să schimbe o virgulă, ci doar sa fim mai buni, mai eficienţi, mai implicaţi şi să ne susţinem reciproc în acţiunile noastre. Astăzi, sunt tot mai convins că se pot schimba lucrurile în bine!", a subliniat oficialul.

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a fost revocat marţi din funcţie de Consiliul de Administraţie, iar Codruţ Ion Bîlea a fost desemnat director general provizoriu, pe o durată de 4 luni, a anunţat, marţi, RNP-Romsilva.

Romsilva administrează pădurile aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional, şi are circa 16.500 de angajaţi la nivelul celor 41 de direcţii silvice, administraţiile a 22 de parcuri naţionale şi naturale şi a celor 12 herghelii de stat. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată sfidarea României...

2 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut