Alimentarea cu apă din sursa contaminată, oprită total la Breaza; ISU asigură apa potabilă

Alimentarea cu apă din sursa contaminată, oprită total la Breaza; ISU asigură apa potabilă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova și operatorul Hidro Prahova continuă să asigure transportul de apă potabilă cu cisterne în orașul Breaza, în condițiile în care autoritățile au oprit total alimentarea cu apă din sursa contaminată cu bacteria Clostridium perfringens care deservește peste 9.000 de locuitori.  Sursa de poluare a apei de la Breaza, încă neidentificată; ISU va duce apă potabilă populației

Directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova, s-a dispus oprirea alimentării cu apă din sursa Nistorești pentru dezinfectarea rezervorului și a conductelor, astfel că Hidro Prahova și ISU vor asigura apa potabilă pentru populație și pentru instituțiile publice, inclusiv pentru unitățile de învățământ.

În aceste condiții, ISU va duce la Breaza, în cursul zilei de luni, cu cinci cisterne, 25.000 de litri de apă potabilă pentru populație, cantitatea putând fi suplimentată la solicitare, iar Hidro Prahova asigură apa potabilă pentru unitățile medicale de pe raza orașului.

Directorul DSP Prahova, Anca Dobrescu, a declarat, săptămâna trecută, pentru AGERPRES, că a fost depistată la analize bacteria Clostridium perfringens, astfel că apa care ajunge din sursa Nistorești la o parte dintre locuitorii orașului Breaza nu este potabilă.

"Până la recontrol, apa rămâne nepotabilă, iar Hidro Prahova (operatorul de apă—n.r.) duce cisterne pentru consumul de apă, iar cea care curge pe rețea se folosește numai în scop menajer", a declarat Dobrescu.

De altfel, în acest oraș au fost lipite afișe ale Hidro Prahova prin care locuitorii sunt avertizați că "din data de 8.02.2016 apa livrată în orașul Breaza are parametrii de potabilitate neconformi". De asemenea, pe afișe scrie că, dacă totuși apa din rețea va fi folosită pentru consum, atunci ea trebuie "obligatoriu" fiartă în prealabil timp de minim zece minute.

Prefectul Rodica Paraschiv a precizat că peste 9.300 de persoane din cei aproape 17.000 de locuitori ai orașului Breaza sunt afectați de această situație.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria