Alimentul pe care nu trebuie să-l pui niciodată în frigider. Foarte multe gospodine fac această greșeală

Alimentul pe care nu trebuie să-l pui niciodată în frigider. Foarte multe gospodine fac această greșeală

Știm că alimentele se păstrează mai bine la frigider, însă regula are și câteva excepții. Există o serie de alimente, unele la care nu ne-am fi gândit, cărora frigiderul le sabotează calitatea.

Frigider, FOTO Shutterstock

Primul pe listă este cartoful. Specialiștii Foods Standards Agency, citați de Gândul , recomandă evitarea păstrării cartofilor în frigider. Motivul este legat de faptul că, atunci când este ținut la frigider, amidonul din cartof se transformă în zahăr, iar la coacere sau prăjire, aceste zaharuri se combină cu asparagina și dau naștere unei substanțe numite acrilamidă chimică, considerată a avea riscuri pentru sănătate.

Lista alimentelor cre n-au ce căuta în frigider e lungă.

Cafeaua nu se păstrează mai proaspătă la frigider. Din contra, umezeala poate să-i altereze şi ei proprietăţile. Ciocolata îşi schimbă şi ea gustul şi aspectul, pe suprafaţa acesteia apărând pete albicioase. Este, de fapt, grămisea ieşită la suprafaţă.

Legumele precum roşiile și castraveţii sunt de asemenea pe lista alimentelor cărora frigiderul nu le face bine. Castraveţii se înmoaie mai repede şi îşi modifică gustul, la fel şi roşiile, prin urmare aceste produse se recomandă a fi consummate în decurs de trei zile, timp în care le păstrăm la temperatura camerei, într-un spaţiu răcoros şi întunecat. Fasolea verde îşi pierde proprietăţile la frigider, prin urmare, dacă dorim să o consumăm mai târziu, cea mai bună metodă este congelarea.

Ce se întâmplă cu unele fructe în frigider

Bananele se vor înnegri în frigider, deşi îşi vor păstra gustul, iar avocado, dacă nu este copt, se va înmuia. Îl putem păstra însă la frigider din momentul în care s-a copt, iar dacă am folosit doar jumătate, vom păstra cealaltă jumătate la rece. Fructele tropicale se vor strica şi ele rapid la frigider.

Fructele care pot fi ţinute la frigider ar trebui învelite în şerveţele de hârtie care să absoarbă umiditatea, sau poziţionate în sertare bine uscate.

Pepenele ţinut la temperatura camerei este mai nutritiv, decât cel păstrat frigider înainte de a fi tăiat, potrivit Click !

Ceapa și usturoiul au nevoie să stea într-un loc în care circulă aerul, nu într-un spațiu cu umezeală, precum frigiderul. Cel mai bine se păstrează într-o plasă sau pe un raft.

Pâinea, cozonacului și produsele de patiserie nu ar trebui ținute în frigider. Unul dintre motive este că absoarb mirosurile.

Uleiul (de floarea soarelui, de măsline, de cocos etc.), la fel ca mierea, îşi schimbă textura şi aroma. Este indicat să îl depozitezi într-un raft întunecat, la temperaturi medii.

Busuiocul, rozmarinul, cimbrul îşi vor pierde din aromă, din calitate şi se vor usca dacă vor sta în frigider. Regula este valabilă și la alte Ierburi proaspete.

De precizat că și alimentele care se păstrează la frigider au un timp anume în care pot fi ținute acolo în condiții sigure.

Perioada în care pot fi păstrate depinde de tipul de alimente, dacă ambalajul produsului este deschis sau nu și, bineînțeles, de indicațiile de pe etichetă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă