Alin Simota, reținut și încarcerat la Penitenciarul Rahova

Alin Simota, reținut și încarcerat la Penitenciarul Rahova

Fostul finanțator al clubului Jiul Petroșani Alin Simota a fost reținut de autoritățile române pe Aeroportul Otopeni, fiind încarcerat în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea care era înregistrat pe numele său.

"Pe data de 26 iulie s-a prezentat la punctul de control de pe Aeroportul Otopeni. A fost identificat de polițiștii de frontieră care i-au anunțat pe polițiștii de la transporturi. Constatând existența unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, au fost chemați reprezentanții Administrației Penitenciarelor", au declarat surse juridice pentru AGERPRES.

Totodată, acestea au precizat că Simota a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Alin Simota este fost finanțator al clubului Jiul Petroșani și fost vicepreședinte al PNL Hunedoara, el fiind vizat de mai multe dosare penale. La începutul anului 2016, el a fost dat în urmărire națională și internațională, după ce o instanță de la Tribunalul Hunedoara a hotărât că omul de afaceri trebuie să revină în Penitenciarul Bârcea Mare pentru a-și continua o pedeapsă de doi ani închisoare.

Simota a fost condamnat în anul 2014, fiind acuzat de conflict de interese în perioada în care era consilier județean.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”