Alpinistul Alex Găvan va fi consilierul personal al ministrului Mediului, Cristiana Pașca-Palmer

Alpinistul Alex Găvan va fi consilierul personal al ministrului Mediului, Cristiana Pașca-Palmer

Cunoscutul alpinist Alex Găvan a dezvăluit, luni, pe pagina personală de Facebook, faptul că a acceptat funcția de consilier personal al ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca-Palmer, precizând, totodată, că "această colaborare este una bazată pe voluntariat, este consultativă și evident, nu presupune un program de la 9,00 la 17,00".

"Dragi prieteni, după cum știți, în afară de performanța la altitudine, sunt foarte implicat și în diverse cauze, în special legate de mediu. Și când spun "implicat" nu am în minte doar genul acela de activism fără substanță, ci o abordare orientată către soluții. Văd acest gen de implicare nu ca pe o opțiune, ci ca pe o datorie. Pe care toți o avem față de noi înșine și față de cei de lângă noi. Acesta este, de altfel, unul dintre motivele pentru care am acceptat să colaborez și formal, în calitate de consilier personal, cu ministrul Mediului, doamna Cristiana Pașca Palmer. Fără politică, la fel de rezonabil sau mai puțin rezonabil ca și până acum, cum ați văzut, de altfel, de fiecare dată. Agenda este una simplă, clară și transparentă. Oamenii împreună cu natura, nu oamenii împotriva naturii. Această colaborare este una bazată pe voluntariat, este consultativă și evident, nu presupune un program de la 9,00 la 17,00. În paralel, expedițiile mele himalayene, ca și toate celelalte proiecte personale, merg înainte", a scris Găvan pe Facebook.

Alex Găvan este primul român care a cucerit vârfurile Gasherbrum I (8.068 metri) în 2007, respectiv Makalu (8.463 metri) în 2008. De asemenea, acesta a devenit cel mai tânăr alpinist român care a reușit ascensiunea vârfului Cho Oyu (8.201 metri), la data de 2 octombrie 2006.

Pe lista ascensiunilor sale se mai regăsesc: Manaslu (8.156 metri) — în 2011, Shishapangma (8.027 metri) — în 2013 și Broad Peak (8.047 metri) — în 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani