Alt DOCUMENT! Cum a ajuns milionarul mason Cumpănașu, un personaj fără facultate, să fie șeful tuturor rectorilor din România și să câștige sute de mii de lei de la ei

Alt DOCUMENT! Cum a ajuns milionarul mason Cumpănașu, un personaj fără facultate, să fie șeful tuturor rectorilor din România și să câștige sute de mii de lei de la ei

Alexandru Cumpănașu a câștigat în ultimii ani, împreună cu soția sa, sute de mii de lei de la universități de prestigiu din România, deși el nu a absolvit nici o facultate. Declarațiile de avere și de interese arată că Alexandru Cumpănașu a încasat venituri de la universitățile conduse de rectorii care îi erau subordonați în Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR). Mai mult: Cumpănașu, care se prezintă drept adversarul forțelor oculte, este mason, scrie  G4Media.ro .

66.000 de lei de la SNSPA, 58.000 de lei de la UEFISCDI, 580.000 de lei de la Asociația pentru Implementarea Democrației, plus alte sute de mii de lei de la alte asociații, plus chirii de peste 100.000 de lei. Atât a câștigat Alexandru Cumpănașu în 2018, potrivit declarației de avere depuse în calitate de candidat la prezidențiale. Sume similare, de ordinul sutelor de mii de lei, a câștigat și soția sa, Simona – Gabriela Cumpănașu, din aceleași surse.

Averea candidatului care folosește în campania electorală tragedia de la Caracal e și ea impresionată: 3 terenuri, 7 apartamente / case, un Mercedes din 2018 și un Subaru din 2008, 260.000 de lei și 16.000 de euro în conturi, un plasament de 152.000 de lei, un împrumut de 300.000 de euro și unul de 171.000 de lei.

Cumpănașu, candidatul fără facultate

Alexandru Cumpănașu este absolvent de liceu, cu diploma de bacalaureat obținută în iunie 2000 la Liceul Ioniță Asan din Caracal. Tot acolo a obținut și atestat profesional de Programator – analist – ajutor. El a declarat pentru G4Media.ro că nu și-a terminat studiile de drept începute la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.

Cum a ajuns să câștige atâția bani

G4Media.ro a dezvăluit în 4 septembrie că Alexandru Cumpănașu a câștigat zeci de milioane de lei din proiecte derulate de Asociația pentru Implementarea Democrației, ONG-ul fondat și condus de el. Parteneri i-au fost marile instituții academice și Ministerul Dezvoltării, Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Academia de Poliție, Autoritatea pentru Cercetare, primării de sector.

Odată ce proiectele au început să fie implementate, Cumpănașu și soția sa au ajuns să fie plătiți în calitate de experți. Iată câteva exemple:

1. Internationalizare, echitate si management universitar pentru un invatamant superior de calitate. Proiectul a fost implementat de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) in perioada aprilie 2014– septembrie 2015 si cofinantat din “Fondul Social European” prin Programul Operational “Dezvoltarea Resurselor Umane” (POSDRU). Valoarea totală: 13 milioane de lei. Parteneri:
Asociatia Internationala a Universitatilor (IAU)
Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA)
Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID)

2. Pregătirea sistemului naţional de e-Administraţie în România. Proiectul a fost implementat de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI), cu fonduri europene din Programul Operational „Dezvoltarea Capacitatii Administrative”, iar Asociația pentru Implementarea Democrației a fost partener, împreună cu 8 universități și centre de studii. Obiectivul general al proiectului a fost pregatirea conditiilor necesare pentru trecerea la sistemul national de e-Administratie in vederea crearii unei administratii publice mai eficiente si mai eficace in beneficiul socio-economic al societatii romanesti. Valoarea totala eligibila a proiectului (fara TVA) este de 12 milioane de lei.

Cum se explică veniturile lui Cumpănașu obținute de la marile universități

Alexandru Cumpănașu și-a construit în ultimii ani o rețea de colaborări care l-a pus în situația de a fi șeful, în cadrul Coaliţiei Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), rectorilor marilor universități din România.

Cumpănașu a ajuns în atenția opiniei publice prin intermediul a două ONG-uri abonate la bani publici: Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) și Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR).

Declarația de interese a lui Cumpănașu:

Deși până la acest moment nu există nici un proiect semnificativ lăsat în urmă de Cumpănașu, cu excepția seriei de interviuri realizate la diverse televiziuni cu șefi din poliție, servicii secrete, educație ori ambasadorul Rusiei, el a strâns sub conducerea lui, în Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR), zeci de instituții, asociații, sindicate, universități ori patronate. Informațiile apar pe pagina de net a Coaliției, ștearsă de curând, dar păstrată în memoria Google.

De remarcat că printre subordonații lui Cumpănașu, oamenii care l-au validat permanent ca figură publică, s-au numărat până de curând rectorii marilor universități din România reuniți în două instituții distincte: Consiliul Național al Rectorilor și Consorțiul Universitaria.

El a fost în permanență legat de rectori, având proiecte cu aceștia și semnând diferite protocoale de colaborare între Coaliţia sa și universitățile conduse de aceștia. Ce le-a dat în schimb? Interviuri la emisiunea pe care la acel moment o realiza la Realitatea TV.

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), care reunește rectorii tuturor universităților din România, s-a delimitat abia pe 1 septembrie de Alexandru Cumpănașu, anunțând într-un comunicat de presă că se suspendă pe termen neliminat din Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) pentru a păstra universitățile ”în afara jocului politic”.

Declarația de avere a lui Cumpănașu:


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…