Ambasada Rusiei a calificat drept falsă declarația SUA despre data la care ar putea avea loc o invazie a Rusiei asupra Ucrainei

Ambasada Rusiei a calificat drept falsă declarația SUA despre data la care ar putea avea loc o invazie a Rusiei asupra Ucrainei

Ambasada Federaţiei Ruse la Washington a caracterizat declarația Casei Albe cu privire la data la care ar putea avea loc o invazie a Rusiei asupra Ucrainei ca fiind falsă, susţinând, totodată, că este vorba despre exercitarea unei presiuni informaționale.
”Ne-a atras atenţia declarațiile purtătorilor de cuvânt de la Casa Albă și de la Pentagon, în timpul briefingurilor din 14 ianuarie, potrivit cărora Rusia ar căuta un fel de pretext pentru a ”invada” Ucraina”, se arată în declaraţia Ambasadei postată pe Facebook. Ambasada mai menționează faptul că ”reprezentanții Administrației americane, fără a avea unele probe, descriu în mod detaliat scenariile unor astfel de provocări şi numesc termenii unei eventuale demarări ale ”operațiunilor”. ”Se repetă unul şi același scenariu: mai întâi sunt lansate ştirile false, o ”umplutură” de senzațional, care ulterior fiind repetate de nenumărate ori de către presă, se transformă în breaking news”, a adăugat misiunea diplomatică. Ambasada a subliniat că o astfel de abordare a problemei ”confirmă faptul că asupra Rusiei se exercită o presiune informațională continuă”.
Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că ”invazia” Rusiei împotriva Ucrainei ar putea începe pe la mijlocul lunii ianuarie-februarie. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe a menționat faptul că ”Rusia poate inventa un pretext pentru a ataca”. În plus, CNN, citând o sursă din Administrația SUA, a publicat un articol, în care susține că Rusia pregătea o acţiune provocatoare în Donbas pentru a ”crea un pretext de a invada estul Ucrainei”.
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin, a catalogat această declarație gratuită și nefondată. În luna noiembrie, Peskov susţinea că Rusia nu va ataca pe nimeni.

(www.ria.ru – 15 ianuarie)/vdraguta/pvelisar

Sursa: rador.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

3 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

4 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor

5 București, duminică seara...