Ambasada SUA: Îi felicităm pe reporterii din România care slujesc exclusiv interesul public şi pe români

Ambasada SUA: Îi felicităm pe reporterii din România care slujesc exclusiv interesul public şi pe români

România a devenit un model regional pentru statul de drept, multe dintre aceste îmbunătăţiri datorându-se eforturilor unor jurnalişti români de a spori transparenţa, de a dezvălui neregulile şi de a trage la răspundere instituţii şi persoane fizice pentru acţiunile lor, arată Ambasada Statelor Unite ale Americii într-o declaraţie cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.

"Statele Unite ale Americii consideră libertatea presei o componentă esenţială a unei guvernări democratice. Societăţile democratice nu sunt infailibile, dar sunt responsabile. România a devenit un model regional pentru statul de drept. Multe dintre aceste îmbunătăţiri sunt rezultatul hotărârii unor jurnalişti români curajoşi şi al eforturilor lor de a spori transparenţa, de a dezvălui neregulile şi de a trage la răspundere instituţii şi persoane fizice pentru acţiunile lor. Îi felicităm pe reporterii din România care slujesc exclusiv interesul public şi pe români", se precizează în declaraţia transmisă, joi, AGERPRES de Ambasada SUA.

Ambasada SUA subliniază că guvernele, ONG-urile, companiile şi oamenii obişnuiţi trebuie să continue să sprijine şi să ceară o presă independentă.

"Nu trebuie să uităm că, în toată lumea, reporterii sunt ucişi în mod violent, atacaţi pentru ceea ce scriu şi reduşi la tăcere pentru lucruri la care au fost martori. În societăţi deschise, democratice, jurnaliştii trebuie să poată lucra nestingheriţi şi în siguranţă. Guvernele, ONG-urile, companiile şi oamenii obişnuiţi trebuie să continue să sprijine - şi să ceară - presă independentă, pentru că o naţiune fără o presă liberă şi independentă nu poate prospera liber şi din punct de vedere economic şi democratic", se menţionează în declaraţie.

Anual, pe 3 mai, se sărbătoreşte Ziua Mondială a Libertăţii Presei. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce face fosta soţie a lui Mihai Neşu, la șapte ani de la divorț

2 Uff, găina bătrână se screme să pară „bună”...

3 Conspirația tăcerii / Cine este femeia care a accidentat mortal două fete în București și a fost lăsată în liber…

4 Într-un gest fără precedent, toți europarlamentarii români cer șefei Comisiei mai multe posturi pentru români …

5 ULTIMA ORĂ Grave nereguli în calculul pensiilor militare: unele pensii din MAI sunt prea mari, cele din MApN s…