Ambasada SUA la Kiev a fost redeschisă

Ambasada SUA la Kiev a fost redeschisă

Ambasada SUA la Kiev a fost redeschisă miercuri, după trei luni de când a fost închisă ca urmare a invaziei ruse din Ucraina, informează Reuters.

"Reîncepem oficial operaţiunile", a declarat purtătorul de cuvânt Daniel Langenkamp, cu puţin înainte ca steagul american să fie arborat din nou pe imobil.

"Poporul ucrainean, cu asistenţa noastră de securitate, şi-a apărat patria în faţa invaziei fără scrupule a Rusiei şi, ca rezultat, drapelul SUA flutură din nou deasupra Ambasadei", a afirmat într-o declaraţie secretarul de stat american Antony Blinken.

Pentru început vor reveni la misiune doar un număr mic de diplomaţi, a menţionat purtătorul de cuvânt.

Operaţiunile consulare nu vor fi reluate deocamdată şi rămâne valabilă atenţionarea Departamentului de stat de a evita călătoriile în Ucraina, a mai spus acesta.

Ambasada SUA s-a închis pe 14 februarie, cu 10 zile înainte de invazia rusă. Personalul ambasadei americane a petrecut primele două luni din război în Polonia.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”