Ambasada Suediei, noi precizări despre MUIE PSD. Brigada Rutieră(sclavii PSD), contrazisă din nou

Ambasada Suediei a revenit luni cu un nou mesaj, contrazicând afirmațiile Brigăzii Rutiere, care susținea că a primit un mesaj de la autoritățile suedeze în care se spunea că mașinile cu numere personalizate nu pot circula în afara Suediei. Reacția vine în condițiile în care polițiștii i-au deschis dosar penal lui Răzvan Ștefănescu, care circula în România cu numărul personalizat suedez MUIE PSD. Potrivit Ambasadei, din punctul de vedere au Agenției Suedeze de Transport, e legal să circuli cu numere personalizate în toată UE, dar proprietarul trebuie să aibă la el și numerele originale, pentru că fiecare țară decide ce tip de vehicule primește pe teritoriul său.

Clarificările Ambasadei Suediei, postate pe Facebook:

După ce am contactat Agenția Suedeză de Transport, am dori să aducem următoarele clarificări:

– Potrivit Agenției, plăcuțele de înmatriculare personalizate sunt valide în interiorul și în afara granițelor Suediei

– Posesorii de mașini cu plăcuțe personalizate ar trebui să aducă și plăcuțele originale pentru a avea posibilitatea să le schimbe în caz că o țară nu acceptă plăcuțele personalizate

– Tările primitoare decid ce tip de vehicule sunt primite pe teritoriul lor. Autoritățile suedeze nu pot influența decizia.

– Owners of personalised car plates should bring the original plates, in order to have the possibility to change them in case the receiving country do not accept the personalised plate.

– Receiving countries decide what kind of vehicles that are allowed to travel in their countries. Swedish authorities can not influence what vehicles receiving countries allow on their roads.

Alexander Peyre Dutrey, adjunctul misiunii diplomatice a Suediei, a declarat pentru G4Media.ro că în Suedia Autoritatea pentru Transport e instituția care are are ”autoritată maximă” în ceea ce privește circulația pe drumurile publice.

Brigada Rutieră a informat luni că ”Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis către structurile teritoriale de poliţie o adresă prin care a solicitat analizarea întrunirii elementelor constitutive ale infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 334, alin. (4) din Codul penal (conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă), de către conducătorul acestui autoturism”, a transmis luni Brigada

Sursa citată anunță că adresa a fost întocmită în urma unei informări trimise Poliției Române, prin canalele de cooperare polițienească internațională, de autoritățile suedeze (Biroul Interpol Stockholm), în care se menționa faptul că numărul de înmatriculare în cauză este valabil doar pe teritoriul național al Suediei, nefiind valabil pe teritoriul altor state.

"De asemenea, în urma verificării în bazele de date, s-a constatat că autoturismul deține alt număr de înmatriculare decât cel aplicat. Totodată, art. 36, alin. (3) cu trimitere la pct. 1 din Anexa nr. 2 din Convenţia de la Viena (8 noiembrie 1968) ratificată de România prin Decretul nr. 318 din 1980, stipulează că „numărul de înmatriculare prevăzut la art. 35 şi 36 ale Convenţiei trebuie să fie compus fie din cifre, fie din cifre şi litere (...)” context în care se confirmă lipsa de valabilitate a numărului aplicat pe autoturism şi astfel permisiunea de a folosi, pe teritoriul României, doar numărul permanent, care figurează și în bazele de date", mai arată Brigada Rutieră.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

3 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 Informație / PSD, la un pas de scindare. Dăncilă și o mare parte dintre fidelii lui Dragnea vor părăsi partidul

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion