Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Ambasadorul Kuzmin: Dezvoltarea relațiilor economice ruso-române este posibilă fără niciun amestec politic, ideologic

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery I. Kuzmin, a afirmat miercuri, la Craiova, după o întâlnire cu reprezentanții administrației locale, că în opinia sa dezvoltarea relațiilor economice ruso-române este posibilă fără niciun amestec politic, ideologic, ci pe baze pragmatice, iar specialiștii se pot pronunța în legătură cu posibilitățile de colaborare.

Ambasadorul rus a afirmat că la nivel de stat se lucrează la reînnoirea activității comisiei mixte interguvernamentale pe problemele economice și continuă pregătirile pentru Forumul economic ruso-român, care se dorește a avea loc la Moscova și în alte orașe din Federația Rusă.

"Din punctul meu de vedere, noi trebuie să vorbim despre legăturile economice și relațiile reciproc avantajoase care au existat în istoria relațiilor noastre. Și numai specialiștii se pot pronunța în legătură cu posibilitățile noi care pot fi descoperite. De profesie eu sunt diplomat și nu am soluții pentru toate problemele. Vom continua pregătirile pentru forumul economic ruso-român care sperăm că va avea loc la Moscova și în celelalte orașe ale țării mele. La nivel de stat, dacă pot spune așa, noi lucrăm la reînnoirea activității comisiei noastre mixte interguvernamentale pe problemele economice. Cu alte cuvinte, noi suntem într-o căutare a soluțiilor care pot duce la îmbunătățirea comerțului nostru bilateral. Sunt sigur și convins că dezvoltarea relațiilor noastre este posibilă pe baze pragmatice, pe un interes mutual avantajos, fără niciun amestec politic și ideologic. Aceasta este convingerea mea. De ce vorbesc de punctul de vedere ideologic? Pentru că m-am întâlnit cu foarte multe persoane care vorbesc de Federația Rusă și o învinuiau de comunism. Dar trebuie să subliniem că URSS a dispărut acum mai mult de un sfert de secol", a spus ambasadorul rus la Craiova, la o întâlnire cu presa, potrivit traducerii oficiale.

Întrebat în legătură cu Brigada Multinațională NATO de la Craiova, Valery Kuzmin a afirmat că acest subiect este unul intern al României, subliniind că Federația Rusă nu reprezintă o amenințare pentru România, dar a considerat și continuă să considere "această lărgire a NATO incorectă, care subminează condițiile și spiritul actului din 1996 dintre Rusia și NATO".

"Este o chestiune a voastră internă și de răspundere a voastră ca țară, acesta este un lucru intern. Eu pot doar să subliniez că Rusia nu reprezintă nicio amenințare pentru voi și nu are niciun plan de amenințare. În ceea ce privește apropierea NATO de frontierele rusești, acest proces este de destul de lungă durată, nu a început nici ieri, nici cealaltă zi, și nu după ofensiva președintelui Georgiei, Saakașvili, în orașul pașnic din Osetia de Sud, ci cu mult timp în urmă. Rusia a considerat și continuă să considere această lărgire a NATO incorectă, care subminează condițiile și spiritul actului din 1996 dintre Rusia și NATO și este bazată pe o chestiune cu totul incorectă și aprecierea situației incorectă", a precizat ambasadorul Federației Ruse la București, potrivit traducerii oficiale.

Ambasadorul rus a vizitat miercuri municipiul Craiova unde a avut o întâlnire cu președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, primarul interimar al Craiovei, Mihai Genoiu, la finalul căreia a avut o întâlnire cu presa. Valery Kuzmin a susținut și prelegerea "Politica externă a Rusiei de la începutul Războiului Rece până în prezent", la Biblioteca "Alexandru și Aristia Aman" și a avut o întâlnire cu reprezentanți ai oamenilor de afaceri.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Sursele puterii PSD. Toți românii cu minte și suflet ar trebui să citească acest articol

2 VIDEO Înregistrări care vor arunca în aer PSD! RISE Project anunță dezvăluiri fără precedent!

3 VIDEO S-a detonat NUCLEARA! Cum s-a pus la cale LINȘAREA mediatică a șefei DNA!

4 BREAKING! Curtea Supremă, lovitură MORTALĂ pentru CCR? Pică toate deciziile care au UCIS Justiția?

5 ALERTĂ Codrin Ștefănescu anunță că PSD va modifica legile pentru ca magistrații care au „greșit” față de corup…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Câți oameni a doborât Van Damme în toate filmele sale? Cineva a numărat :)