Ambasadorul SUA CONFIRMĂ că FBI CONSILIAZĂ DNA. Câți AMERICANI lucrează

Ambasadorul SUA CONFIRMĂ că FBI CONSILIAZĂ DNA. Câți AMERICANI lucrează

Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, a declarat, joi, la o intalnire cu studentii clujeni, ca pentru orice stat democratic coruptia este ‘o otrava’ si ca lupta impotriva flagelului este ‘vitala pentru viitorul Romaniei’.

‘Coruptia este o otrava pentru orice democratie, fie ca este in SUA sau in Romania trebuie eliminata la toate nivelele vietii publice. Este o mare provocare si felicit Romania pentru ce a facut si pentru ca lupta din greu impotriva coruptiei, este o lupta care nu se termina niciodata si trebuie sustinuta. Aceasta lupta nu exista numai in Romania, si vecinii dumneavoastra se confrunta cu provocari serioase, cum ar fi Ucraina, Republica Moldova, dar si SUA are o problema cu coruptia, in conditiile in care au fost cazuri de fosti guvernatori si senatori anchetati sau presedinti care au parasit functia din cauza coruptiei’, a mentionat Hans Klemm, citat de Agerpres. 

El a fost intrebat de studenti cum poate SUA sa sprijine Romania in lupta impotriva coruptiei.

‘Avem reprezentati ai mai multor institutii americane, cum ar fi FBI, Departamentul Justitiei, dar vorbim de cel mult zece persoane, resursele directe pe care le putem oferi in acest parteneriat sunt limitate. Dar lucram la cazuri care privesc contraterorismul, crima organizata, traficul de droguri sau persoane si, cand putem si suntem solicitati, oferim asistenta DNA si altor institutii de aplicare a legii. (…) Lupta impotriva coruptiei este una importanta si vitala pentru viitorul Romaniei’, a raspuns ambasadorul SUA.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”