Ambasadorul Turciei: Obiectivul nostru este ca valoarea schimburilor comerciale cu România să atingă cifra de 10 miliarde de dolari

Ambasadorul Turciei: Obiectivul nostru este ca valoarea schimburilor comerciale cu România să atingă cifra de 10 miliarde de dolari

Creșterea schimburilor comerciale dintre cele două țări la 10 miliarde dolari pe an este unul dintre obiectivele oficialilor turci în România, a declarat, joi, Osman Koray Ertaș, ambasadorul Turciei la București, în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Oamenilor de afaceri Turci din România (TIAD).

"Obiectivul nostru este ca valoarea schimburilor comerciale să atingă cifra de 10 miliarde dolari. Am atins cifra de 8 miliarde dolari, dar în ultima perioadă sesizăm o scădere în procent, înregistrându-se o cifră de aproximativ 5 miliarde dolari", a spus Osman Koray Ertaș.

Potrivit acestuia, unul dintre motivele acestei scăderi este globalizarea.

"Suntem ferm hotărâți, obiectivul nostru de a atinge această cifră de 10 miliarde dolari. Depunem eforturi în acest sens. Este un domeniu vast cel agricol și de creștere a animalelor. Acest domeniu este foarte important pentru investitorii turci. Prima hală modernă din România a fost înființată de investitorii turci, de asemenea, în sectorul de mașini grele s-au făcut investiții importante. (...) Deși la început preocupare a fost pentru importul de bovine, acum ne gândim și la un import al ovinelor. Începând de anul trecut se poate realiza un export din România în Turcia a cărnii congelate de ovine, precum animale vii", a precizat ambasadorul turc.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…