Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

Americanii au umblat la „cutia cu maimuțe” și le-au trimis ceva special ucrainenilor

Departamentul Apărării al SUA a dezvăluit că Washingtonul a trimis rachete antiradar în Ucraina pentru a viza sistemele radar rusești, ca parte a eforturilor sale de a îmbunătăți capacitățile militare ale Ucrainei.

Subsecretarul american al Apărării pentru Afaceri Politice, Colin Cale, a declarat că țara sa a trimis o serie de rachete, ca parte a pachetului de ajutor recent aprobat, adăugând: "Am inclus rachete antiradar care pot fi lansate din avioane ucrainene. Are efecte asupra radarelor rusești și a altor sisteme".

Un oficial al apărării a explicat că rachetele pe care Washingtonul le-a trimis Kievului sunt AGM-88, un model antiradar de mare viteză cunoscut sub numele de HARM.

Luna trecută, Statele Unite au trimis Ucrainei un nou pachet de ajutor militar în valoare de 270 de milioane de dolari, inclusiv patru noi sisteme de artilerie de înaltă precizie.

Caracteristici greu de egalat

Analistul specializat în afaceri militare, Jacob Janowski, a declarat că racheta Harm are multe caracteristici de luptă superioare, deoarece poate detecta diferite tipuri de radare și le poate lovi chiar dacă acelstea sunt declupate imediat după interceptarea inițială, și are o autonomie maximă de aproximativ 150 km.

Această rază lungă de acțiune le permite rachetelor să lovească în principal radarele sistemelor antiaeriene rusești S-400.

AGM-88 High Speed ​​​​Anti-Radiation Harm este cunoscută ca o rachetă tactică aer-suprafață concepută pentru a căuta și distruge sistemele de apărare aeriană echipate cu radar.

Racheta, cu o greutate de 360 ​​kg la lansare, identifică semnalele radar inamice și urmărește fasciculul către țintă cu o viteză de aproximativ 2.300 de kilometri pe oră.

Potrivit surselor occidentale, acest tip de rachetă poate viza inclusiv radarele rusești antibaterie, pe care armata rusă le folosește pentru a lovi artileria ucraineană.

Despre impactul aprovizionării Ucrainei cu aceste rachete, Janovsky a subliniat că acestea vor fi foarte utile forțelor ucrainene, pentru a respinge atacurile rusești în perioada următoare.

SURSA: defenseromania.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

3 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

4 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

5 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean