Amnesty: Imagini din satelit și înregistrări video indică existența unor gropi comune în Burundi

Există dovezi puternice că zeci de oameni au fost uciși și îngropați în și în apropierea capitalei burundeze Bujumbura, potrivit Amnesty International, relatează DPA. Imagini din satelit, înregistrări video și relatări ale unor martori indică existența unor gropi comune, potrivit organizației internaționale pentru apărarea drepturilor omului. 'Aceste imagini sugerează un efort deliberat al autorităților de a acoperi dimensiunile uciderilor comise de forțelor de securitate și de a ascunde întregul adevăr', a declarat Muthoni Wanyeki, director regional al Amnesty pentru Africa de Est.

Amnesty citează locuitori din cartiere pro-opoziție din Bujumbura care au descris uciderea unor presupuși opozanți ai guvernului de către poliție, trupurile neînsuflețite fiind duse apoi în locuri necunoscute, în decembrie. Burundi a fost afectată de violențe de când președintele Pierre Nkurunziza a anunțat că va candida pentru un al treilea mandat, în pofida prevederilor constituției ce prevede o limită de două mandate.

SUA și-au exprimat de asemenea 'profunda îngrijorare' în legătură cu acuzațiile privind existența unor gropi comune precum și cu arestarea unor ziariști străini.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Emil Boc, scor istoric la Primăria Cluj-Napoca: 75% / Candidatul PSD a luat 4,68%!

2 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

3 LIVE MAP Rezultate alegeri locale 2020. Harta politică a României: rezultatele din fiecare județ și municipiu …

4 Sighiartău / Numărătoarea paralelă a PNL arată că avem scorul politic de 34%. PSD are 30%, USR – 13%. Am luat d…

5 LIVE Harta noilor primari din marile orașe