Anastasiu(AHK): Trebuie să lucrăm la tot ceea ce înseamnă calitatea vieţii în România

Anastasiu(AHK): Trebuie să lucrăm la tot ceea ce înseamnă calitatea vieţii în România

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Dragoş Anastasiu, a declarat că va trebui să se lucreze la tot ceea ce înseamnă calitatea vieţii, în condiţiile în care România este depăşită de toate ţările Uniunii Europene la acest capitol.

"Va veni şi momentul post-pandemie şi va trebui ca împreună să lucrăm la tot ceea ce înseamnă calitatea vieţii în România. România este depăşită de toate ţările Uniunii Europene la acest capitol şi, dacă nu vom avea grijă de acest indicator - calitatea vieţii, va fi foarte greu să remediem decalajele pe care le avem în ideea de forţă de muncă. Ce se întâmplă? Lumea pleacă în străinătate, oamenii se întorc destul de şovăielnic, importul de forţă de muncă este, de asemenea, relativ complicat şi birocratic. Va trebui ca împreună să găsim soluţii de 'employer branding'", a menţionat Dragoş Anastasiu, la conferinţa de presă organizată de Coaliţia pentru Dezvoltarea României.

Acesta susţine că trebuie modernizată mentalitatea şi "să plecăm de la parteneriate: digitalizare, simplificare, debirocratizare în tot ceea ce înseamnă relaţia angajat-angajator".

"Să facem ca oamenii să se simtă bine în România. Există proiecte private de tip Repatriot care au de-a face cu conştientizarea diasporei în relaţia cu România. Trebuie să ne aplecăm asupra Codului Muncii. (...) Pe tot ceea ce înseamnă forţa de muncă trebuie modernizată mentalitatea şi să plecăm de la parteneriate: digitalizare, simplificare, debirocratizare în tot ceea ce înseamnă relaţia angajat angajator şi, nu în ultimul rând, un dialog de calitate între toţi stakeholders", a mai spus preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

Potrivit acestuia, trebuie eliminate inechităţile pe care le avem pe piaţa forţei de muncă: munca la negru sau la gri, diferenţe între ceea ce înseamnă munca la stat sau privat, aceeaşi muncă plătită diferit în funcţie de contract.

În ceea ce priveşte educaţia, Dragoş Anastasiu a precizat că "suntem una dintre puţinele ţări care a închis sistemul de educaţie în această perioadă, deşi suntem relativ prost pregătiţi pentru un sistem online şi va trebui împreună să gândim soluţiile pentru a nu pierde o generaţie, cel puţin."

"Va trebui iarăşi să găsim soluţii pentru educaţia copiilor cu dizabilităţi pentru că şi la acest capitol România stă foarte rău. În zona şcolilor, ca şi în zona sistemului medical, privatul trebuie să meargă mână în mână cu tot ceea ce înseamnă sistem de stat pentru că se pot completa şi nu trebuie priviţi ca duşmani", a mai spus Dragoş Anastasiu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”