Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost raportate șase cazuri de infecție cu Clostridium difficile

Anchetă epidemiologică la SJU Craiova după ce au fost raportate șase cazuri de infecție cu Clostridium difficile

Direcția de Sănătate Publică Dolj a demarat o anchetă epidemiologică la Spitalul Județean de Urgență Craiova după ce a fost raportată existența, în luna septembrie, a șase cazuri de infecție cu Clostridium difficile, considerat drept principalul agent etiologic al sindromului diareic după terapie cu antibiotice.

Dr. Bogdan Fănuță, managerul SJU Craiova, a declarat, miercuri, că din cele șase cazuri două au fost identificate la secția de neorologie, două la terapie intensivă, unul la un pacient transferat intraspitalicesc, iar un caz a fost identificat la un pacient care s-a internat cu această boală.

"Este vorba de o bacterie despre care știm de mai mult timp. Sunt cazuri pe care le raportăm lună de lună, nu sunt primele cazuri în cadrul spitalului, iar pe lângă aceste cazuri cu Clostridium difficile se raportează și celelalte cazuri de infecții nosocomiale care apar fie în terapie intensivă fie în alte secții. Aceste cazuri sunt externate toate în neurologie, dar nu înseamnă că au apărut toate în neurologie: numai două cazuri sunt apărute în neurologie, două au fost în terapie intensivă i încă doi pacienți care au fost transferați din care unul a fost transferat intraspitalicesc, altul din afara spitalului care a venit cu această boală. Din cele șase cazuri cinci pacienți au fost tratați conform protocoalelor impuse de Ministerul Sănătății în cursul lunii septembrie (discutăm de cazuri apărute în cursul lunii septembrie și care au fost raportate la sfârșitul lunii către DSP și către Ministerul Sănătății). La această oră în spital mai există un singur pacient cu această boală", a declarat managerul Bogdan Fănuță.

Inspectorii DSP recoltează probe de la SJU Craiova în condițiile în care managerul Fănuță propusese și închiderea secției de neurologie. "Aceasta bacterie este periculoasă pentru persoanele în vârsta. Clostridium difficile provoacă diaree destul de puternica cu afectarea stării de sănătate. Am recoltat probe și în funcție de rezultate vom lua măsurile ce se impun. Dacă este cazul să fie făcută o noua dezinfecție", a declarat dr. Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

AGERPRES / (A — autor: Maria Mitrică, editor: Marius Frățilă, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?

5 Scrisoarea asta nu poate fi adevărată! / Ce le-a scris judecătorilor o moldoveancă despre plăcerea sexului desco…