Anchetele privind legăturile lui Trump cu Rusia: președintele caută avocați, Comey amână, Flynn refuză

Anchetele privind legăturile lui Trump cu Rusia: președintele caută avocați, Comey amână, Flynn refuză

Președintele american, Donald Trump, își caută avocați în vederea anchetei conduse de un procuror independent privind legăturile campaniei sale prezidențiale cu Rusia, scrie luni ziarul Washington Post, citat de Reuters.

Patru surse informate despre discuții au furnizat chiar numele a patru avocați și au precizat că Trump ar prefera o echipă, nu doar un singur apărător.

Washington Post mai afirmă că Trump le-a cerut unor foști oficiali de rang înalt din domeniul informațiilor să nege existența vreunei conspirații cu Rusia în rândul personalului său de campanie. Dan Coats, fost director pentru informațiile naționale, și Michael Rogers, fost șef al Agenției pentru Securitatea Națională (NSA) au refuzat să se conformeze solicitărilor președintelui, deoarece le-au considerat nepotrivite.

Tot luni, fostul consilier pentru securitate națională al lui Trump, Michael Flynn, a refuzat să depună mărturie în fața comisiei pentru serviciile de informații al Senatului SUA și să furnizeze documentele cerute de comisie, tot în legătură cu Rusia. Avocatul său a anunțat că Flynn se prevalează de al cincilea amendament la Constituția Statelor Unite, potrivit căruia nicio persoană nu poate fi obligată să se autoincrimineze. Flynn a demisionat din funcție în februarie, după ce s-a aflat că a furnizat informații inexacte despre discuțiile sale cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak.

Fostul director al Biroului Federal de Investigații (FBI), James Comey, și-a amânat depoziția în fața comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanților din Congresul american, programată inițial pe 29 mai. Comey a fost demis de Trump pe 9 mai, iar ulterior ziarul New York Times a scris că el a consemnat într-o notă o discuție cu președintele în care acesta îi cerea să pună capăt anchetei FBI împotriva lui Flynn. Președintele comisiei de supraveghere, Jason Chaffetz, a difuzat luni un mesaj în rețeaua Twitter în care afirmă că a discutat cu Comey și acesta i-ar fi spus că dorește să discute cu procurorul special desemnat pentru ancheta legată de Rusia, înainte de a depune o mărturie în public.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro