Andreea Cosma, la DNA: Se cercetează aspecte legate de procurorul Negulescu; voi face plângere la Parchetul General

Andreea Cosma, la DNA: Se cercetează aspecte legate de procurorul Negulescu; voi face plângere la Parchetul General

Deputatul Andreea Cosma a declarat, marți, la ieșirea din sediul DNA Ploiești, că a fost audiată în calitate de martor într-un dosar în care se cercetează aspecte legate de activitatea fostului procuror anticorupție Mircea Negulescu, precizând că va depune la Parchetul General o plângere împotriva acestuia din urmă.

"Am fost audiată în calitate de martor. Se cercetează aspecte legate de procurorul Negulescu, dacă a divulgat anumite date din dosare sau a fabricat probe. Momentan se face o cercetare de către DNA Ploiești. DNA Ploiești susține că procurorul Negulescu nu reprezintă DNA Ploiești, vor să se dezică de această situație și spun că, dacă se confirmă toate aceste lucruri, va răspunde penal", a spus Andreea Cosma.

Ea a precizat că este vorba despre un dosar deschis de DNA Ploiești care s-a autosesizat în urma afirmațiilor pe care aceasta le-a făcut în spațiul public.

Întrebată la ce se referă când vorbește despre fabricarea de probe, Andreea Cosma a explicat că ar fi vorba despre un stick care apare ca probă în dosarul de corupție în care tatăl și fratele său au fost condamnați pe fond la închisoare cu executare, dar care nu există fizic la dosar.

Totodată, deputatul a precizat că le-a spus procurorilor DNA Ploiești anumite lucruri pe care i le-a povestit procurorul Negulescu.

"Am spus niște lucruri pe care le știam (...), de anumiți martori protejați pe care îi folosea (procurorul Negulescu—n.r.), folosea inclusiv prieteni apropiați din jurul lui, îi folosea ca martori în dosare dacă era în lipsă de martori, le dădea o identitate protejată și în folosea", a afirmat aceasta.

Ea le-ar fi spus procurorilor și despre faptul că Negulescu se lăuda că avea relații cu anumiți judecători de la Curtea de Apel Ploiești și de la Tribunalul Prahova, fiind vorba despre judecători "care nu empatizau cu acțiunile lui și nu ascultau", dar și despre judecători cu care "colabora, cu care mergea la petreceri".

Întrebată de ce a dezvăluit atât de târziu astfel de aspecte despre procurorul Mircea Negulescu, Andreea Cosma a spus că i-a fost frică.

"În primul rând, mi-a fost foarte frică în toată această perioadă, frică de procuror, pentru că era o persoană care se lăuda că vrea să paradească pe toată lumea. (...) În urma afirmațiilor lui de la Înalta Curte, audiat ca martor într-un dosar penal, a făcut afirmația că a depășit cadrul instituțional dându-mi anumite mesaje și atunci eu a trebuit să ies public să arăt ce fel de mesaje îmi dădea", a explicat deputatul.

Totodată, parlamentarul a precizat că "a prins curaj" și va face o plângere împotriva fostului procuror DNA Ploiești.

"Acum urmează să fac plângere, pentru că ei nu pot cerceta infracțiuni legate de ce mă interesează pe mine în speța mea personală — abuz în serviciu și represiune nedreaptă în cazul dosarului pe care el mi l-a făcut. (...) Eu nu pot să o depun decât la Parchetul General (...). Aștept să o fac pentru că, în urma aparițiilor în spațiul public, am prins curaj și vreau să fac și lucrul ăsta", a mai spus Andreea Cosma.

Andreea Cosma a fost audiată timp de aproximativ trei ore la DNA Ploiești în calitate de martor.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”