Andrei Baciu, întâlniri la Casa Albă și Congresul SUA. Ce întrevederi a avut liderul PNL Sector 3

Andrei Baciu, întâlniri la Casa Albă și Congresul SUA. Ce întrevederi a avut liderul PNL Sector 3

Andrei Baciu, secretar de stat la Ministerul Sănătății și lider al PNL Sector 3, a efectuat o vizită în Statele Unite ale Americii, unde s-a văzut cu oficiali de la Casa Albă, dar și din Congresul american.

baciu și Ankit Mathur, managerul serviciului digital al SUA FOTO Facebook A.Baciu

Aflat câteva zile în Statele Unite ale Americii, secretarul de stat Andrei Baciu a avut o serie de întâlniri, la cel mai înalt nivel. Liderul PNL Sector 3 a discutat cu Andrea Palm, numărul doi din cadrul Departamentului de Sănătate al Statelor Unite ale Americii. „Onorat să discut cu Andrea Palm, numărul doi din cadrul Departamentului de Sănătate al Statelor Unite ale Americii, despre soluțiile folosite după o perioadă mai mult decât complicată din punct de vedere medical și sanitar nu doar pentru SUA sau România, dar pentru întreaga omenire”, a precizat Andrei Baciu pe Facebook.

De asemenea, Baciu a discutat și cu Nancy Knight, director al Diviziei de Protecție a Sănătății Globale la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA. „Munca pe care o face este impresionantă, iar eu sunt recunoscător pentru angajamentul său de a face lumea un loc mai sigur și mai sănătos pentru toți. O onoare să împărtășesc perspective și idei cu lideri atât de experimentați, cu o vastă expertiză în domeniul securității și sănătății!”, a transmis președintele PNL Sector 3 pe Facebook.

Vizită oficială și la Congres

Baciu a punctat întâlniri și la Capitoliul Statelor Unite ale Americii, una dintre ele fiind cu Kim Schrier, membră a Congresului american, cunoscută pentru activitatea concentrată pe reducerea obezității în rândul copiilor. „Medic pediatru la bază, Kim Schrier luptă, printre altele, pentru reducerea obezității în rândul copiilor, o problemă care din păcate ia amploare și în România. Am fost plăcut surprins să văd cu câtă pasiune vorbește despre planurile sale și de angajamentul față de îmbunătățirea sistemului de sănătate din SUA”, a precizat secretatul de stat.

La Casa Alba, la Eisenhower Executive Office Building, secretarul de stat Andrei Baciu a discutat cu Ankit Mathur, cel care manageriază serviciul digital al Statelor Unite ale Americii. „În domeniul sănătății, am discutat despre cum lucrează serviciul digital de la Casa Albă cu Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, dar și cu autoritățile medicale pentru a putea oferi cetățenilor și pacienților tot ceea ce oferă nou tehnologia și știința. Digitalizarea este cea care a transformat lumea, așa cum o știam acum câteva decenii. E important să facem față provocărilor care vin odată cu tranziția digitală, inclusiv cele din domeniul medical.”, a anunțat Baciu pe pagina sa de Facebook.

Baciu și Andrea Plam, numărul doi din Departamentul de Sănătate FOTO Arhivă A.Baciu

Baciu și Andrea Plam, numărul doi din Departamentul de Sănătate FOTO Arhivă A.Baciu

Pe agenda întâlnirilor din SUA s-au regăsit și Adi Muzurovic, director pentru Europa Centrală în cadrul Consiliului Național de Securitate al SUA și președinta Centrului pentru Analiza Politicilor Europene (CEPA), Alina Polyakova. „ Am discutat despre situația politică și de securitate din regiune, despre relațiile bilaterale și colaborarea dintre România și Statele Unite ale Americii. Bineînțeles, am punctat și modul în care putem colabora pentru a îmbunătăți sistemele noastre de sănătate și pentru a ne consolida pregătirea în fața unor amenințări viitoare”, a afirmat Baciu, despre întâlnirea cu Mazurovic. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…