Andrew Tate a amenințat un martor-cheie, pentru a-l determina să renunțe la declarații. Ce sumă de bani i-ar fi pretins

Andrew Tate a amenințat un martor-cheie, pentru a-l determina să renunțe la declarații. Ce sumă de bani i-ar fi pretins

Cel puțin o persoană, martor-cheie în dosarul fraților Tate, a primit amenințări din partea acestora, pentru a-și retrage declarația. Este vorba despre o femeie din SUA, căreia în luna decembrie i-a fost trimisă o scrisoare, prin care i se cerea „încetarea acţiunii legale şi renunţarea la plângere", de către o firmă de avocatură.

Frații Tate au trimis o scrisoare de amenințare unui martor-cheie FOTO Instagram

Controversatul influencer Andrew Tate a amenințat-o cu acțiuni legale pe cel puțin una dintre femeile care l-au acuzat viol și trafic de persoane . Martorei i s-a adus la cunoștință faptul că va fi dată în judecată și va avea de plătit despăgubiri uriașe, dacă nu renunță la acuzații, scrie BBC.

Mesajul scrisorii și suma de bani cerută pentru „defăimare”

BBC a văzut o copie redactată a scrisorii, aparent trimisă în numele fraților, în luna decembrie a anului trecut. Documentul era semnat de o firmă de avocatură din SUA și se adresa atât femeii, cât și părinților săi. Martora a fost amenințată că va fi dată în judecată pentru „defăimare”, dacă nu își va retrage declarațiile și va trebui să plătească despăgubiri în valoare de 300 de milioane de dolari.

În aprilie 2022, aţi declarat în mod fals unei terţe părţi că clientul nostru v-a traficat, a abuzat de dumneavoastră şi v-a ţinut împotriva voinţei dumneavoastră (...) Aţi repetat declaraţiile false şi defăimătoare despre fraţii Tate către poliţie, mass-media şi către un alt cetăţean al Statelor Unite”, se precizează în respectiva scrisoare.

Benjamin Bull, care lucrează pentru Centrul Național pentru Exploatarea Sexuală, este de părere că scrisoarea adresată clientei sale, un martor-cheie în ancheta românească a fost concepută pentru a inimida.

„Ei vor ca aceste tinere să intre într-o gaură şi să se ascundă, să nu iasă niciodată în faţă ca să descrie ce au văzut şi ce li s-a întâmplat. Este în mod clar un efort de intimidare, a declarat Benjamin Bull.

Avocații fraților Tate neagă orice formă de intimidare

Un avocat al familiei Tate îi apără pe aceștia, spunând că pretențiile lor sunt cât se poate de justificate. Tina Glandian, care face parte din echipa de avocați a fraţilor Tate, a declarat că nu este nimic anormal ca ei să se adreseze justiţiei pentru defăimare.

Faptul că sunt încarceraţi în acest moment nu este un motiv ca ei să nu-şi urmărească drepturile legale, a spus ea.

Andrew și Tristan Tate se află în prezent în arest preventiv în România, în timp ce poliția investighează acuzații de trafic și viol, pe care ambii bărbați le neagă. Se crede că ancheta privind acuzațiile de viol și trafic se bazează, cel puțin parțial, pe mărturia a șase femei. Încă nu au fost aduse acuzații.

Echipa juridică a fraților a mai dezvăluit că aceștia au depus plângeri penale, în România, în luna aprilie a anului trecut împotriva a două femei. Dintre acestea face parte și martora-cheie, care a primit scrisoarea de amenințare în luna decembrie.

Glandian a spus că plângerile penale din aprilie au fost depuse ca răspuns la acuzațiile potrivit cărora două femei erau reținute împotriva voinței lor de către frații Tate.

Nu a existat niciun fel de dovadă în acest sens, motiv pentru care fraţii Tate nici nu au fost arestaţi în aprilie. Nu erau altceva decât victimele unor acuzaţii false şi aveau tot dreptul să depună plângeri penale pentru că li s-au percheziţionat locuinţele şi li s-au confiscat bunurile”, a declarat avocata, potrivit căreia rezultatele respectivelor plângeri penale sunt încă în așteptare.

Mesajele de amenințare continuă și cu frații Tate în spatele gratiilor

Benjamin Bull spune că impactul acţiunii legale asupra clientelor sale a fost supărător şi intimidant. Dani Pinter, care face parte din aceeaşi echipă de avocaţi ai acuzării, spune că nu doar ameninţarea cu acţiuni în justiţie este intimidantă, ci şi hărţuirea online pe care o primesc multe dintre clientele sale pentru că au vorbit.

Se fac afirmaţii cu adevărat obscene, se încearcă să le facă de ruşine, se spune că sunt mincinoase. Dar apar şi informaţii din vieţile lor private - unde lucrează, cine sunt membrii familiei lor - cu intenţia clară de a incita la hărţuire. Şi funcţionează”, afirmă Dani Pinter.

Cele două presupuse victime pe care le reprezintă au primit chiar şi ameninţări cu moartea, spune ea.

Sunt speriate de moarte. Amândouă se ascund. Simt că nu se pot stabili nicăieri, pentru că oamenii încearcă să le găsească”, a relatat avocata.

Procurorii au avut grijă să păstreze strict confidențiale numele celor șase femei din cazul fraților Tate, dar din păcate acestea au fost făcute publice pe rețelele de socializare. Andrew și Tristan Tate nu au acces la rețelele lor sociale în închisoare , dar au construit o rețea vastă și loială de fani și susținători, extrem de activi în mediul online.

Fiica politicianului Cozmin Gușă, amenințată de fanii lui Andrew Tate

O țintă a atacurilor fraților Tate a devenit și Daria Gușă, fiica fostului deputat Cozmin Gușă. Totul după ce ea a vorbit la BBC despre un mesaj pe car l-a primit, pe Instagram, de la Andrew Tate. La vremea respectivă, ea avea numai 16 ani.

Acesta urma acelaşi model expus de el în discursurile online despre cum să câştige atenţia unei femei şi să obţină influenţă asupra ei. Ea nu a susţinut că ar fi fost victimă a vreunei infracţiuni, însă ulterior, a fost hărţuită online.

Am primit o grămadă de mesaje. Majoritatea erau de la oameni care spuneau că mint sau mă făceau târfă, a declarat Daria Guşă pentru BBC.

Ea susţine că a primit şi „10-15 ameninţărionline.

Un tip mi-a trimis un mesaj în care îmi spunea: Ştiu că studiezi la această universitate, programul este publicat online, ştiu unde eşti, a povestit Daria, care studiază în Anglia.

Mai multe dintre prietenele ei, care se pare că au avut şi ele contact cu Andrew Tate, au refuzat să vorbească despre experienţele lor.

Nu este vorba doar de oamenii care lucrează pentru el. Este faptul că, practic, există milioane de bărbaţi care îi idolatrizează cu adevărat pe aceşti oameni şi care ar face orice pentru a-i proteja, pe ei şi imaginea lor, aşa că eu cred că este complet justificat faptul că atât de multe fete nu vor să vorbească, a mai spus Daria Guşă.

Nu este clar cine anume gestionează unele dintre cele mai active conturi pentru apărarea fraților Tate sau cât de multă cooperare există între susținători. Cert este că riscurile pentru femeile care fac acuzații publice împotriva lui Andrew Tate sunt mari și pot veni din mai multe direcții.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria