Angela Merkel deschide perspectiva legalizării căsătoriilor între homosexuali în Germania

Angela Merkel deschide perspectiva legalizării căsătoriilor între homosexuali în Germania

Cancelarul Angela Merkel a deschis perspectiva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex în Germania după ce și-a moderat poziția, înainte de alegerile din 24 septembrie, cu privire la o problemă pe care potențialii parteneri de coaliție au prezentat-o ca fiind o condiție pentru a guverna împreună, relatează Reuters.

Angela Merkel a declarat la un eveniment găzduit de revista pentru femei 'Brigitte' luni seara că a luat notă de poziția altor partide germane care favorizează căsătoria între persoanele de același sex.

'Aș dori să conduc discuția mai mult către o situație în care este o vorba despre conștiință mai degrabă decât despre ceva care necesită votul majorității', a spus Angela Merkel, întrebată care este poziția ei față de legalizarea căsătoriilor între homosexuali.

Social-democrații (SPD), actualii parteneri la guvernare ai Angelei Merkel, Democrații Liberi (FDP) și Verzii — toți potențiali parteneri de coaliție după alegeri — au făcut din legalizarea căsătoriilor între persoanele de același sex o condiție pentru formarea unei coaliții.

Răspunzând anunțului, liderul SPD Martin Schulz a declarat marți că partidul său va încerca chiar să propună un vot în Parlament în această săptămână.

Cu un sprijin larg în rândul germanilor pentru căsătoriile între homosexuali, legea va fi probabil aprobată cu ușurință în camera inferioară a parlamentului dacă conservatorii vor vota conform dorinței lor și nu la presiunile partidului.

Parteneriatele civile între persoanele de același sex sunt permise în Germania din 2001, nu însă și căsătoriile homosexuale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /