Angela Merkel, hotărâtă să prevină repetarea crizei migraţiei în Europa: ''2020 nu este 2015''

Angela Merkel, hotărâtă să prevină repetarea crizei migraţiei în Europa: ''2020 nu este 2015''

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, este hotărâtă să prevină repetarea crizei refugiaţilor în Europa, care a înregistrat punctul său culminant în 2015, informează dpa.

"2020 nu este 2015", a spus Merkel în timpul forumului economic de la Berlin la care participă şi premierul grec Kyriakos Mitsotakis, a cărui ţară se confruntă cu o creştere accelerată a numărului de sosiri de migranţi după ce ţara vecină Turcia a declarat că şi-a deschis frontierele, la 29 februarie, pentru ca aceştia să plece spre UE.

Merkel i-a asigurat pe cetăţeni că politicienii organizează numeroase întâlniri de lucru pentru a găsi o soluţie la această problemă şi a ţine migraţia sub control, obiectiv care până acum nu a dezbinat statele membre ale UE.

Merkel a calificat acţiunile Turciei drept "inacceptabile".

Erdogan a anunţat pe 29 februarie că graniţa Turciei cu UE este deschisă pentru migranţi, ceea ce reprezintă o încălcare a acordului dintre Ankara şi blocul comunitar.

Reprezentanţii UE l-au acuzat în mod repetat pe preşedintele turc că vrea să şantajeze comunitatea internaţională şi să folosească criza migranţilor în acest scop.

Mii de migranţi s-au îndreptat recent spre graniţa Turciei cu Grecia, unde trupele elene de frontieră i-au împiedicat să treacă.

Acordul UE-Turcia din 2016 prevede ca Ankara să prevină migraţia ilegală spre blocul comunitar. În schimb, UE a promis şase miliarde de euro pentru îngrijirea refugiaţilor sirieni din Turcia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public