Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

ANI: Mircea Cornișteanu, fost director al Teatrului din Craiova, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă și penală de către Mircea Mihai Cornișteanu, fost director general și manager al Teatrului Național "Marin Sorescu" Craiova.

Potrivit unui comunicat al ANI, Mircea Cornișteanu a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, deoarece a încheiat trei contracte (semnate atât în calitate de reprezentant legal al teatrului, cât și în nume propriu) și a aprobat (în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al teatrului) încheierea a 18 contracte în valoare totală de 182.153 lei, între Teatrul Național "Marin Sorescu" Craiova și persoana fizică Cornișteanu Mircea-Mihai.

De asemenea, întrucât în perioada exercitării funcțiilor de conducere, a îndeplinit acte prin care a obținut, direct, foloase materiale pentru sine în sumă totală de 182.153 lei (în temeiul contractelor încheiate), Mircea Cornișteanu a încălcat și legislația privind conflictul de interese în materie penală.

În acest caz, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Mircea Cornișteanu a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul penal.

De asemenea, ANI a mai sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Ilarian Ștefănescu și Gabriel Mănescu, persoane cu funcții de conducere din cadrul Teatrului Național "Marin Sorescu" Craiova a infracțiunii de conflict de interese, întrucât, în perioada exercitării funcțiilor de conducere, aceștia au îndeplinit acte prin care s-au obținut, direct, foloase patrimoniale pentru Mircea Cornișteanu (superiorul lor ierarhic direct).

Astfel, Ilarian Ștefănescu a semnat 26 contracte încheiate între Teatrul Național și persoana fizică Cornișteanu Mircea-Mihai, iar Gabriel Mănescu a semnat un contract încheiat între aceleași părți (în condițiile în care încheierea acestor contracte nu a fost aprobată de Consiliul de Administrație al Teatrului și nu există alte acte administrative privind aprobarea încheierii) în baza cărora Cornișteanu a încasat suma totală de 94.069 lei.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Tudor Chirilă dă semnalul: Am să ies în stradă în seara asta, chiar dacă mă duc singur. Dragnea conduce țara …

2 Informație. Țara se REVOLTĂ! Magistrații intră în GREVĂ! În PSD este SCANDAL URIAȘ! Zilele Guvernului sunt num…

3 Citiți asta. În zilele următoare o să fie groasă la curul acestor gunoaie

4 Asta ar fi MAMA MUILOR pentru Dragnea! Secția unde lucrează Kovesi analizează conflictul de competență dintre …

5 ALERTĂ! Procuroarea care-l anchetează pe Dragnea REFUZĂ să predea dosarul sclavei PSD! Face apel la procurorul…

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade