ANI: Președintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, în conflict de interese

ANI: Președintele suspendat al CJ Hunedoara, Mircea Ioan Moloț, în conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă de către Mircea Ioan Moloț, președintele Consiliului Județean Hunedoara (suspendat din funcție începând cu data de 11 decembrie 2014), care ar fi participat la deliberarea și adoptarea Hotărârii CJ privind aprobarea acordării unei finanțări nerambursabile de două milioane de lei, pentru anul 2013, Episcopiei Devei și a Hunedoarei.

"Mircea Ioan Moloț a activat în perioada 15 mai 2010 — 10 martie 2014 ca membru al Adunării Eparhiale a Episcopiei Devei și Hunedoarei, fiind delegat și ca membru al Consiliului Eparhial", precizează un comunicat al ANI remis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile Legii nr. 215/2001, potrivit cărora "Nu poate lua parte la deliberare și la adoptarea hotărârilor consilierul local care, fie personal, fie prin soț, soție (...), are un interes patrimonial în problema supusă dezbaterilor consiliului local" și dispozițiile Legii 393/2004, potrivit cărora "Aleșii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorității publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: (...); orice persoană fizică sau juridică cu care au o relație de angajament, indiferent de natura acestuia".

ANI a mai constatat în cazul lui Mircea Ioan Moloț, în urma procedurilor de evaluare, atât încălcarea legislației privind regimul juridic al incompatibilităților, cât și existența conflictului de interese în materie administrativă.

Acesta a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și de drepturile de care beneficiază.

"Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat (...) încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese (...) constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective (...)", se arată în comunicat.

AGERPRES/(AS — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”