Antonel Tănase: Guvernul trebuie să acţioneze în mod concret, aplicat şi susţinut pentru reducerea birocraţiei

Antonel Tănase: Guvernul trebuie să acţioneze în mod concret, aplicat şi susţinut pentru reducerea birocraţiei

Guvernul trebuie să acţioneze în mod "concret, aplicat şi susţinut" pentru reducerea birocraţiei şi simplificarea procedurilor administrative în vederea eficientizării şi îmbunătăţirii serviciilor destinate oamenilor şi mediului de afaceri, a afirmat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase, în cadrul Comitetul interministerial pentru coordonarea eforturilor de reducere a birocraţiei şi de simplificare a procedurilor administrative (Comitetul DEBIRO).

Potrivit unui comunicat al SGG, miercuri, la Palatul Victoria, a avut loc o reuniune a Comitetului interministerial pentru coordonarea eforturilor de reducere a birocraţiei şi de simplificare a procedurilor administrative.

"Secretariatul General al Guvernului, ministerele şi instituţiile publice din subordinea lor continuă procesul de debirocratizare şi modernizare. Cozile la ghişee şi teancurile de hârtii depuse la registratura instituţiilor trebuie să devină un vis urât, iar românii nu trebuie să îşi mai piardă puţinul timp liber luptându-se să obţină de la instituţiile statului informaţiile care li se cuvin şi serviciile de care au nevoie. Toate serviciile pe care instituţiile publice le vor oferi oamenilor trebuie să poată fi accesate online. Acesta este punctul de la care am pornit discuţiile în cadrul Comitetului pentru debirocratizare", a declarat secretarul general al Guvernului, citat în comunicat.

Totodată, Antonel Tănase a precizat că, în această perioadă foarte dificilă pentru întreaga lume, este cu atât mai necesar şi important să fie puse la dispoziţia oamenilor soluţiile concrete, simple şi digitale care pot duce atât la prevenirea răspândirii virusului COVID-19, cât şi la îmbunătăţirea vieţii lor.

"Debirocratizarea şi digitalizarea pornesc de la accesul simplu şi rapid la informaţii şi servicii. Acesta este un lucru esenţial pentru un stat funcţional, în care oamenii nu se simt umiliţi atunci când intră în contact cu instituţiile publice. Un demers important al Comitetului DEBIRO este elaborarea propunerii pentru Strategia Naţională de Debirocratizare şi Simplificare administrativă, care va fi supusă atenţiei Guvernului", a mai afirmat Tănase.

În cadrul aceleiaşi reuniuni, Tony Romani, secretar de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, coordonator al Comitetului, a afirmat că proiectele DEBIRO vin să completeze activităţile desfăşurate în zona de digitalizare şi e-guvernare de către alte structuri din cadrul instituţiilor guvernamentale.

"Comitetul DEBIRO are ca scop final simplificarea şi eliminarea redundanţelor din legislaţie. Nu vrem să digitalizăm birocraţia, ci să simplificăm cât putem de mult activitatea instituţiilor publice şi să desfiinţăm formularele în format clasic", a declarat Tony Romani, conform comunicatului.

Sursa citată menţionează că printre priorităţile Comitetului DEBIRO se numără finalizarea proiectului Strategiei Naţionale de Debirocratizare şi Simplificare administrativă, lansarea portalului simplificare.gov.ro şi operaţionalizarea primelor iniţiative aplicate unor domenii precum construcţiile şi infrastructura, HoReCa, domeniul financiar-bancar, producţia nonalimentară, dereglementarea IMM-urilor, documentele medical-administrative, raporturile de muncă şi altele. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...