Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus doar un sfert din rachetele de croazieră rusești lansate asupra regiunilor sudice

Apărarea antiaeriană ucraineană a distrus doar un sfert din rachetele de croazieră rusești lansate asupra regiunilor sudice

Forțele aeriene ucrainene au cerut sisteme de apărare aeriană mai avansate pentru a-și putea proteja regiunile sudice, după ce au susținut că nu au reușit să intercepteze decât cinci dintre cele 19 rachete de croazieră rusești lansate în noaptea de miercuri spre joi, relatează CNN.

Clădiri rezidențiale au fost parțial distruse după atacurile din cursul nopții FOTO via Sky News

Ceea ce putea fi doborât a fost doborât. Bineînțeles, am dori să doborâm mai multe”, a declarat la televiziunea națională Iurii Ignat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene al Forțelor Armate din Urkaine.

A treia noapte consecutivă de atacuri rusești asupra orașului portuar Odesa s-a soldat cu un mort. De asemenea, cel puțin 19 persoane au fost rănite în urma atacului rusesc de peste noapte asupra orașului Mikolaiv.

Ignat a explicat că nu există „nicio posibilitate” de a doborî rachetele rusești Oniks și Kh-22 cu actualele sisteme de apărare aeriană ale Ucrainei, din cauza vitezei cu care zboară acestea.

Avem nevoie de mijloace, trebuie să întărim regiunile sudice, orașele noastre portuare, cu mijloace, în special împotriva rachetelor balistice. Sisteme precum Patriot sau SAMP-T ar putea oferi protecție pentru această regiune", a spus el. "

Racheta Oniks, a spus el, "este concepută pentru a distruge ambarcațiuni, nave. Ea zboară cu peste 3.000 km pe oră... Când se apropie țintă, racheta poate zbura la o altitudine de 10-15 metri deasupra apei pentru a distruge nava, ceea ce o face dificil de detectat și, în consecință, de doborât de către mijloacele de apărare aeriană".

Armata ucraineană nu a reușit să doboare decât puțin peste un sfert din rachetele de croazieră rusești lansate peste noapte.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că au "distrus" cinci din cele 19 rachete de croazieră lansate de Rusia în cursul nopții. Doar două dintre cele cinci rachete de croazieră distruse au fost respinse de apărarea antiaeriană la Odesa, potrivit lui Oleh Kiper, șeful administrației militare regionale din Odesa.

"Ca urmare a atacului rusesc din timpul nopții, avem un mort în Odesa. Victima era un agent de securitate al unei clădiri civile, născut în 2002. Sincerele noastre condoleanțe familiei și prietenilor", a declarat Kiper pe Telegram. "

Forțele aeriene ucrainene au transmis că au distrus 13 din cele 19 drone de atac Shahed.

"Din păcate, nu toate rachetele au fost distruse, inclusiv rachete supersonice precum Kh-22 și Oniks, care sunt extrem de dificil de interceptat", a declarat Kiper într-o actualizare separată pe Telegram.

n timp ce au atacat porturile din acordul privind cerealele, provocând daune infrastructurii portuare, teroriștii au lovit și infrastructura civilă care nu avea legătură cu porturile. Ei au distrus o clădire administrativă din centrul orașului Odesa, unde unda de șoc a avariat alte câteva clădiri, inclusiv clădiri rezidențiale. 4 locuitori au fost răniți, inclusiv un copil”, a scris acesta.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?