Aplicaţiile de minat monedă virtuală, preferate din ce în ce mai mult de către atacatorii cibernetici (Bitdefender)

Atacatorii cibernetici apelează, din ce în ce mai mult, la puterea de procesare a computerelor pentru a genera bani prin intermediul aplicaţiilor de minat monedă virtuală, atunci când utilizatorii folosesc intens dispozitivul, avertizează specialiştii Bitdefender.

"în timp ce utilizatorii vizionează filme de înaltă rezoluţie, editează fotografii sau videoclipuri sau se joacă, aplicaţiile de minat monedă virtuală îşi opresc activitatea, urmând să o reia când calculatorul nu e folosit la fel de intens. Aplicaţiile de minat monedă virtuală sunt mai uşor de monetizat de către atacator şi folosesc puterea de procesare a dispozitivului victimei pentru a genera bani, iar atacatorul raportează câştiguri la doar câteva minute după ce utilizatorul este infectat sau accesează un site contaminat. Până acum, victimele resimţeau doar folosirea îngreunată a dispozitivului, însă în ultima vreme tot mai multe victime depistau tocmai astfel infectarea cu asemenea aplicaţii. Atacatorii caută constant să găsească noi metode prin care să se folosească de resursele victimelor, întrucât generarea de monedă virtuală e tot mai complexă şi cere din ce în ce mai multă putere de procesare, ceea ce urcă semnificativ costurile cu energia electrică. Aşadar, pe fondul costului hardware-ului şi al curentului necesar alimentării, găzduirea propriilor infrastructuri pentru a genera bani este mai puţin rentabilă decât infectarea victimelor", explică experţii.

Potrivit Bitdefender, pentru a ajunge pe computere sau pe servere cu putere de procesare mare, atacatorii exploatează inclusiv vulnerabilităţi majore, precum EternalBlue folosit de Agenţia Naţională de Securitate (NSA) din Statele Unite ale Americii în misiuni de spionaj.

În acest context, printre recomandările specialiştilor Bitdefender, pentru a evita infectarea cu mineri de monedă virtuală, se află: actualizarea constantă a sistemului de operare şi a programelor de pe dispozitive, folosirea unei soluţii de securitate performantă, respectiv evitarea aplicaţiilor gratuite descărcate de pe site-uri de torenţi. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

2 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

3 Asta e de DNA! Citiți de unde vine bogăția Liei Savonea! Ea e cea care l-a salvat pe Vântu!

4 Pinochio s-a întors! Ponta a cerut 3 ministere la negocierile cu Orban! Cel mai important: Apărarea!

5 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum piatra asta sare de 88 de ori peste apă