Arad: Casa care a aparţinut lui Ştefan Cicio Pop, scoasă la licitaţie pentru datorii

Arad: Casa care a aparţinut lui Ştefan Cicio Pop, scoasă la licitaţie pentru datorii

Casa care a aparţinut lui Ştefan Cicio Pop, unul dintre corifeii Marii Uniri de la 1918, este scoasă la licitaţie de administraţia municipală arădeană, din cauză că proprietarii au datorii la bugetul local, imobilul fiind monument istoric.

Potrivit unui anunţ publicat de Primăria Arad, licitaţia va avea loc în 28 ianuarie 2022 şi este organizată de Direcţia Venituri - Serviciul Urmărire Venituri.

Anunţul pecizează că proprietarul are domiciliul în Italia, iar imobilul "a fost indisponibilizat prin procesele verbale de sechestru nr. 89385/25.03.2019, nr. 582969/26.08.2021 şi nr. 742047/15.11.2021".

Imobilul, situat în zona ultra-centrală a municipiului Arad, pe strada care poartă chiar numele lui Ştefan Cicio Pop, are un teren de 544 metri pătraţi şi o casă de 438,38 metri pătraţi, iar preţul de la care va porni licitaţia va fi de 1.080.000 lei (218.000 euro) fără TVA.

"Invităm pe cei care pretind vreun drept asupra acestui bun să înştiinţeze despre aceasta organul de executare, înainte de data stabilită pentru vânzare", se arată în anunţul publicat de Primăria Arad.

Contactaţi de AGERPRES, reprezentanţii Primăriei Arad au precizat că imobilul este monument istoric şi că datoriile acumulate de proprietari sunt din impozite şi taxe locale neplătite pentru mai multe proprietăţi pe care le au în municipiul Arad. Administraţia locală nu poate da publicităţii date cu caracter privat referitoare la datoriile acumulate în ultimii ani, dar a precizat că încercările de a-i contacta pe proprietari nu au avut succes.

Casa care a aparţinut lui Ştefan Cicio Pop a servit, în toamna anului 1918, şi drept sediu al Consiliului Naţional Român Central. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”