Arad: Fetiţă născută în autospeciala SMURD, pe DN 7, în timp ce mama era dusă la Maternitate

Arad: Fetiţă născută în autospeciala SMURD, pe DN 7, în timp ce mama era dusă la Maternitate

O femeie a născut în autospeciala SMURD, în timp ce era transportată de la Nădlac la Maternitatea Arad, iar intervenţia nu a fost lipsită de emoţii pentru paramedici, pentru că fetiţa de 3.200 de grame avea cordonul ombilical în jurul gâtului.

Sâmbătă seara, echipajul SMURD Nădlac a intervenit pentru a transporta la Maternitatea Arad o femeie care urma să nască, iar în autospecială se aflau trei paramedici, respectiv Florin Macovei, Kristian Ivan Krajcsik şi Alin Paulik.


Sursa foto: ISU Arad

Pe drumul spre Arad, când mai erau aproximativ 20 de kilometri până la spital, femeia a acuzat dureri puternice, iar contracţiile erau dese.

"Autospeciala a fost oprită, Florin Macovei a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanţă cu medic sau un asistent, dar până atunci, împreună cu ceilalţi doi salvatori, s-a pregătit pentru a asista naşterea. După câteva minute, copilul a fost adus pe lume, dar cordonul ombilical era înfăşurat după gât şi copilul avea culoare cianotică", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca.

Paramedicul Florin Macovei i-a eliberat cordonul ombilical, a curăţat copilul, l-a învelit şi l-a aşezat lângă mamă.

"A fost cea mai intensă senzaţie pe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenţie. Bineînţeles, m-au ajutat şi colegii şi am luat cele mai bune decizii", a spus paramedicul.

Fetiţa născută se numeşte Alexandra Mirela şi este sub supravegherea medicilor în Maternitatea Arad. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante