Arad: Grup de şapte migranţi iranieni, oprit la frontiera cu Ungaria

Arad: Grup de şapte migranţi iranieni, oprit la frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, judeţul Arad, au depistat şi reţinut şapte persoane, cetăţeni iranieni, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, informează purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

"În seara zilei de sâmbătă, 3 noiembrie a.c., aproape de ora 21.00, o patrulă alcătuită din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu a depistat şi reţinut un grup de 7 persoane, 6 adulţi şi un minor, care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria, încercând să treacă fraudulos frontiera în Ungaria, pe la fâşia verde", a declarat printr-un comunicat de presă transmis duminică purtătorul de cuvânt al STPF Arad, Sorina Tocaciu.

Potrivit sursei citate, cele şapte persoane care au fost reţinute la aproximativ 50 de metri de linia de demarcaţie a frontierei de stat româno-ungare, au fost conduse la sediul SPF Nădlac pentru cercetări.

'În urma primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că toţi cei în cauză sunt cetăţeni iranieni, adulţii - 4 bărbaţi şi 2 femei - având vârste cuprinse între 26 şi 31 de ani, în vreme ce minorul are vârsta de 9 luni', a precizat Sorina Tocaciu.

Persoanele depistate au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, unde sperau să găsească locuri de muncă şi au recurs la această metodă deoarece nu deţineau o viză valabilă pentru a călători în Spaţiul Schengen.

'Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor, împotriva celor şapte migranţi irakieni să fie luate măsurile legale ce se impun', a adăugat purtătorul de cuvânt al STPF Arad, Sorina Tocaciu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ DNA cere instanței s-o pună pe Udrea sub control judiciar, să nu-și mai ia iar tălpășița în Costa R…

2 Hopa, s-a trecut la pasul doi? / Propaganda rusă încearcă să facă o paralelă între Transilvania și Crimeea

3 Cum poate şti medicul stomatolog că un pacient a făcut sex oral

4 Avocata care a reprezentat-o pe Kovesi: Orice persoană care a depus o plângere penală în urma violențelor din …

5 Emil Boc reacționează dur: E o palmă. Conducerea centrală ne-a sfidat! Răsucești cuțitul în rană și mai pui și…